Hirdetés

Terepnotesz Hummer márkanévvel

Mit tehet egy Hummer terepjáró magát következetesnek valló tulajdonosa? Öltözhet Hummer ruhákba, használhat Hummer parfümöt, hallgathat zenét Hummer CD-lejátszón, sütögethet Hummer grillen, gyermekeit pedig meglepheti Hummer matchboxszal vagy biciklivel. Komoly munkaerők sem maradnak Hummer eszköz nélkül, ugyanis e márkanév alatt ezentúl notebook is kapható, a névhez méltóan aggresszív megjelenéssel és strapabíró kivitelben.

A Hummer laptop az Itronix GoBook VR-1 modelljének egy átdolgozott változata, és természetesen terepjáró nélkül közlekedő halandók is hozzájuthatnak; a november 1-től szállított gép kezdőára 2988 dollár lesz az Egyesült Államokban.

Az alapvetően fekete és ezüst színekben megjelenő géptest különös ismertetőjegye a kijelző fedlapján látható sárga, vörös vagy ónszínű betét, de a furcsa dudor sem öncélú dísz: opcionális GPS vevőegységet rejthet. A magnéziumötvözet házban helyet foglaló notebook mérete 29,2 x 24,9 x 4,3 cm, tömege vészesnek egyáltalán nem mondható 2,54 kg. Megfelel a MIL-STD 810F katonai szabvány előírásainak, vagyis szélsőséges hőmérsékletet és páratartalmat képes elviselni, és mechanikai hatásoknak is jól ellenáll. Mind a kijelző, mind a merevlemez különleges védelmet kapott, a billentyűzet pedig vízálló.

A rendszer szíve egy 1,86 GHz-es Intel Pentium M 750 processzor, melyet integrált grafikát tartalmazó chipset és 512 MB (másfél gigabájtig bővíthető) rendszermemória egészít ki. A 12,1 hüvelykes kijelző kérhető érintésérzékeny kivitelben is. Az alapmodell része még egy 80 GB-os merevlemez, egy DVD-olvasó / CD-író kombó és a Gigabit Ethernet porton kívül egy Intel gyártmányú 802.11a/b/g vezeték nélküli hálózati vezérlő.

A Hummerek igazi alkalmazási területét jelentő, városiasnak nem feltétlenül nevezhető környezetben hasznos, hogy opcionálisan mobilhálózatokhoz való kapcsolódást lehetővé tevő (ugyancsak beépített) modullal is megrendelhető a laptop. Az Egyesült Államokban kezdetben három operátor CDMA, GPRS/EDGE, illetve EV-DO szolgáltatásait lehet igénybe venni. A notesz csupán egy év garanciával érkezik, de ennek időtartama meghosszabbítható három évre.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés