Hirdetés

Diszkrét munkatárs a Toshiba új noteszgépe

Bő egy hónapja adtunk hírt a Sharp megoldásáról, amely a betekintési szög szabályozásával lehetőséget biztosít arra, hogy egy noteszgép kijelzőjéről csak a vele szemben helyet foglaló felhasználó olvashassa le az adatokat, akár egy közlekedési eszközön is megőrizve a privátszféra egy szükséges minimumát.

Ez a szolgáltatás immár nem csak prototípusokban létezik, a Toshiba ugyanis Viewing Angle Control Filter (VACF) néven hasonló funkcióval kiegészített panelekkel szereli fel bizonyos noteszgépeit. Az LCD-kijelzőbe épített plusz szűrő aktiválásakor oldalról olvashatatlanná válik a megjelenítő, sőt, a felhasználó a betekintési szöget bizonyos határok között maga választhatja meg.

A VACF technológia elsőként a Toshiba üzleti felhasználóknak szánt Tecra M3 szériájában bemutatkozó új modellben jelenik meg. Az M3-281-es típus az Intel Centrino mobil platformra épül: Pentium M 770 (2,13 GHz) processzort, i915PM chipsetet és IEEE 802.11b/g-kompatibilis hálózati vezérlőt tartalmaz. Rendszermemóriája alapkiépítésben 512 MB, merevelemeze 100 GB-os, DVD-írója mellé még egy SD kártyaolvasó is társul.

A 14,1 hüvelyk képátlójú, 1024x768 pixeles kijelző meghajtásáról egy NVIDIA GeForce Go 6600 grafikus chip gondoskodik, amely 128 MB saját memóriával rendelkezik. A kommunikáció szolgálatában a Wi-Fin kívül modem, Gigabit Ethernet és Bluetooth port áll; a gép emellett azon kevesek közé tartozik, amelyen már ExpressCard slot is megtalálható.

A 2,26 kilogrammos notesz mérete 31,4 x 25,9 x 3,5 cm; akkumulátoros üzemideje 3 óráig terjed. A gyártó egyéves garanciával szállítja a notebookot, ez azonban regisztrációt követően díjmentesen három évre terjeszthető ki. Az új Tecra M3 szeptember elején kerül az üzletekbe 2930 eurós nettó áron, amely a Windows XP Professional operációs rendszer mellett számos hasznos szoftvert is tartalmaz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés