Hirdetés

Új inteles chipseteket tervez a VIA

Úgy tűnik, az Intel nem adja könnyen az 1333 MHz-es CPU-rendszerbusz használati jogát a VIA-nak, a tajvani cég azonban erősen bízik benne, hogy a tárgyalások eredményesen zárulnak, és a tavasz folyamán birtokába kerül a licenc. A HKEPC Hardware értesülései szerint két chipsetet dobna piacra a VIA az újabb Intel processzorokhoz; a PT960 és ennek grafikus vezérlővel kiegészített változata, a PM960 mintapéldányait a tervek szerint a második negyedévtől szállítanák, a tömegtermelés pedig 2007 utolsó negyedében indulna be.


Forrás: HKEPC Hardware [+]

A kiszivárgott információk szerint a PT960 egycsatornás memóriavezérlőt tartalmaz, melyre legfeljebb DDR2-1066 vagy DDR3-1333 sebességű modulokat lehet kapcsolni. A PCI Express vezérlő már támogatja a szabvány 2.0-s változatát, mely a jelenlegihez képest dupla (sávonként 5 Gbps) átviteli sebességet kínál. Videokártyának egy x16, míg más bővítményeknek négy x1 interfész áll rendelkezésre, az Ultra V-Linken keresztül kapcsolódó déli híd típusától függően (például az ajánlott VT8251L esetében) ehhez további PCIe portok adódhatnak.

A PM960 IGP esetében mindezt megfejeli az S3 Chrome 9 HD grafikus mag, amely DirectX 9- (Shader Model 2.0-) kompatibilis, és megfelel a Windows Vista Premium Ready logó előírásainak. A vezérlő erőssége több kategóriatársához hasonlóan a videofeldolgozásban mutatkozhat meg, ugyanis hardveres gyorsítást kínál MPEG-2, MPEG-4/H.264, WMV9/VC-1 kódolású anyagok lejátszásához, ezenkívül HDMI- és HDCP-támogatást is nyújt. Ha a PM960-ról napvilágot látott adatok helyesek, memóriavezérlője mind DDR2, mind DDR3 modulok esetén az 1066 MHz-es maximális sebességet éri el.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés