Hirdetés

Vista-kompatibilis chipset VIA processzorokhoz

A VIA saját fejlesztésű Eden, C7 és C7-D processzorait kiszolgáló lapkakészletei között is megjelent a Windows Vista Aero nevű grafikus felületét támogató modell. A CN896 jelű chipset DirectX 9-kompatibilis grafikus magot tartalmaz, így joggal viselheti a Windows Vista Basic logót, ám ebben a termékcsaládban továbbra sincs a a Windows Vista Premium Ready követelményeknek eleget tevő alaplapi vezérlő – a megcélzott felhasználási területeket nézve persze ez aligha nagy baj.

A CN896 legfeljebb 800 MHz-es V4 rendszerbusz-sebességet támogat, választhatóan DDR400/333 vagy DDR2-667/533 sebességű memóriamodulok kapcsolhatók rá, PCI Express interfészből pedig kettő, egy x16 és egy x1 áll rendelkezésre. A Chrome9 HD grafikus vezérlő a fent említett elemi 3D-gyorsító funkciók mellett hardveresen támogatja MPEG-2 kódolású videók lejátszását, egyszerre két kijelzőt is elláthat képpel, és rendelkezik HDTV-kimenettel is (akár 1080p felbontásig).


[+]

A déli híd felé szokásos módon egy 533 MB/s áteresztőképességű V-Link kapcsolat mutat, melyre az igényektől függően többféle I/O-vezérlő (VT8237S, VT8251) köthető. A VIA beágyazott rendszerekbe és olcsóbb asztali gépekbe szánja új platformját.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VIA

Előzmények

Hirdetés