Hirdetés

Új hardvereket tervez a Microsoft

A Microsoft a következő év folyamán újabb termékekkel fogja gyarapítani hardverkínálatát – számolt be az Euro am Sonntag című gazdasági szaklap Matt Barlow-ra, a vállalat hardverrészlegének vezetőjére hivatkozva.

Barlow már szeptember közepén beszélt arról, hogy a Microsoft a hardver üzletág fejlesztésébe fog, azonban az ősz folyamán – nem számítva a játékkonzolokat – csupán az eddig is piacon lévő termékcsaládokban, az egerek és billentyűzetek között láthattunk új modelleket. A mostani nyilatkozat azonban nem a meglévő kínálat gazdagítására, hanem új termékkategóriák bevezetésére vonatkozik.

A redmondi vállalat nagyjából két évvel ezelőtt hagyta el a játékvezérlők piacát, azonban megfigyelők szerint nagyon is valószínű, hogy – részben a nemrég megjelent Xbox 360 apropóján – újra kaphatók lesznek joystickok, gamepadek és kormányok Microsoft márkanév alatt. Emellett nem kizárt a beviteli eszközökön túlmutató termékek, például hangfalszettek, webkamerák bevezetése sem.

Barlow megerősítette korábbi prognózisát, mely szerint a Microsoft hardvereszközök forgalma jelentősen nő a közeljövőben. A vállalat a 2005-ös évtől a hardver üzletág 1982-es alapítása óta eltelt időszak legsikeresebb ünnepi szezonját, illetve legjobb záróeredményeit várja.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés