Hirdetés

Komfortos billentyűzetek és új egér a Microsofttól

A Microsoft két új billentyűzetet és egy optikai egeret mutatott be – ezekkel és a várhatóan hamarosan az üzletekbe kerülő lézeres egerekkel jelentős mértékben megújul a vállalat beviteli eszközeinek választéka.

A Comfort Curve Keyboard 2000 esetében a klaviatúra fő blokkja enyhe ívet vesz fel, hasonlóan a Wireless Optical Desktop Comfort Edition szett billentyűzetéhez, ezzel a gyártó szerint azok számára is könnyebbé válhat a szövegbevitel, akik nem tudnak tíz ujjal gépeni. Az eszköz USB vagy PS2 portra csatlakoztatható.

Látványosabb a Natural Ergonomic Keyboard 4000 elrendezése, ahol a gombokat két, egymással 14 fokos szöget bezáró részre osztották. A természetesebb kéztartást lehetővé tevő kialakítás ráadásul a középtájék fele kissé emelkedik is, a csuklók pedig műbőr bevonatú támasztékon pihenhetnek. A klaviatúra főként azoknak ajánlható, akik tíz ujjal gépelnek. Az alapbillentyűkön, illetve a ma már szokványosnak nevezhető funkciógombokon kívül középen egy Zoom Slidernek nevezett pöcök is helyet kapott, amellyel nagyobb képekben, dokumentumokban szabályozható a nagyítás mértéke. A legtöbb felhasználó számára megnyugtató módon a Microsoft ezeknél a modelleknél visszatért a kurzorbillenytűk fölötti gombok (del, ins és társaik) megszokott elrendezéséhez.

A harmadik újdonság egy egér, a Comfort Optical Mouse 3000. A négygombos eszközt 1000 dpi precizitású, másodpercenként 6000 képet elemző optikai szenzorral látják el. A nagyítás funkció itt is közvetlenül elérhető; a görgővel pedig le-föl és oldalirányba is mozoghatunk.

A szeptember folyamán piacra kerülő Comfort Curve Keyboard 2000 ára 20 euró lesz, a Natural Ergonomic Keyboard 4000 ára 50 euró, a Comfort Optical Mouse 3000 ára pedig 25 euró körül fog alakulni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés