Hirdetés

Új alsókategóriás videokártyák a Chaintechtől

A Chaintech a múlt héten két új, moderált áron piacra kerülő videokártyát jelentett be, melyeket nem annyira játékra, mint inkább multimédiás mindenesként használt számítógépekhez ajánlanak. Mindkét modell AGP 8x csatolóval rendelkezik, így régebbi rendszerek frissítéséhez is megfelelhetnek.

A VA62A-G2 nevet viselő grafikus kártya az NVIDIA GeForce 6200A GPU-ja köré épül, a gyártó kínálatában korábban megjelent modellektől eltérően azonban nem DDR, hanem BGA tokozású DDR2 memóriachipek kerülnek rá. A GPU órajele 385 MHz, a 64 bites buszra kapcsolt RAM pedig 700 MHz-en fut; mennyisége 128 vagy 256 MB lehet. A kártya támogatja a Shader Model 3.0-t és a PureVideo szolgáltatásokat, ám 3D-s alkalmazásokban a nagyobb GeForce 6-osokhoz képest jelentős hátrányba kerül például a textúratömörítés hiánya miatt.

Kimenetként egy DVI-I, egy VGA és egy HDTV csatlakozó biztosított. A Chaintech a WinDVD 5, WinDVD Creator 2, WinRip 2.1, Home Theater 2.1 Lite, DVD Copy 2 Lite és Adobe Photoshop Album 1.0 szoftvereket csomagolja a kártya mellé.

Kevésbé ismert a SAV5 nevet viselő videokártya alapját képező XGI Volari V5 grafikus processzor, amely a DirectX 9 Shader Model 2.0-val kompatibilis. A kártya hardveres MPEG-2 dekódoló egységet és szűrőket biztosít a jobb megjelenítés érdekében; TV-kimenetén kompozit, S-Video és komponens jel nyerhető, a maximálisan támogatott felbontás 1080i, illetve 720p. A Chaintech kártyáján a 280 MHz-en futó grafikus processzorhoz 128 bites buszon keresztül csatlakozik a 128 vagy 256 MB kapacitású, 400 vagy 500 MHz-es effektív órajelen üzemelő RAM. A grafikus vezérlő szoftverkörítése az Adobe Photoshop Album 1.0-val igen szerényre sikeredett.

Az NVIDIA-alapú kártya a memória méretétől függően 79, illetve 89 dolláros áron kerül piacra az Egyesült Államokban, míg az XGI chipjével szerelt kártya 49 dolláros áron startol.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés