Hirdetés

Az NVIDIA továbbfejlesztené a VGA-csatolót

Főképp az egyszerűbb, olcsó komponensek felhasználásával gyártott videokártyák és megjelenítők által nyújtott képminőségen javíthat az NVIDIA által kidolgozott, a VGA csatolószabvány továbbfejlesztése révén létrejött új rendszer, melynek szabadalmi kérelmét a napokban fogadta el az Amerikai Szabadalmi Hivatal.


VGA-csatoló: öreg, de jól tartja magát

Az évtizedes múltra visszatekintő VGA-csatoló lehetséges utódja a hírek szerint a korábbi rendszerrel megegyező formátumú lesz, azaz vélhetőleg teljes kompatibilitást fog nyújtani a kiöregedett technológiával. A továbbfejlesztett csatoló – mely egyelőre nem kapott keresztnevet – különböző új szűrési, illetve árnyékolási technikák implementálásával, illetve az impedancia szabályozásával igyekszik javítani az analóg jel minőségét.

A leginkább magasabb felbontásokban, illetve a hosszabb kábelek alkalmazásánál jelentkező képminőségromlásra valóban gyógyírt jelenthet az NVIDIA új eljárása, a technológia elterjedése ugyanakkor kétségessé válhat, elsősorban a digitális jeltovábbítás lassú, de biztos térhódítása miatt.

Előzmények

Hirdetés