Hirdetés

TwinMOS DDR466 memóriák a hazai boltokban

A TwinMOS újabb lépést tett a DDR memóriák "gyorsasági versenyében": 2003. márciusában bemutatta az első PC3700-as, azaz DDR466-os memória modulját.

A TwinMOS 2,7V ± 0,1V feszültségen az órajel-frekvenciát 466 MHz-re (DDR) növelte, 4,3 ns-os memória chipeket használva, így a modulok 3728 MB/sec. sávszélességet tesznek lehetővé.

Elterjedt gyakorlat a DDR-ek teljesítményének emelése a feszültség növelésével, így akadnak 5 ns-os chipekkel rendelkező memória-modulok, melyek képesek magassabb órajelen üzemelni. Ennek közvetlen előnye a nagyobb átviteli sávszélesség, viszont hátránya, hogy a rendszer stabilitását, valamint a memória modulok élettartamát veszélyezteti a "beavatkozás". Ezt a problémát oldja meg a TwinMOS a 4,3 ns-os chipek alkalmazásával.

Joggal kérdezhetik a felhasználók, hogy a piacon található nagyszámú és különböző memóriamodulok közül hogyan lehet azonosítani a leggyorsabb DDR-t? A legegyszerűbb mód, ha megvizsgáljuk a különböző gyártók chipkódjait és összevetjük a gyári standardokkal. Pl: a TwinMOS chipkód utolsó 3 karaktere: 50B: 5 ns / CL2,5; 50A: 5 ns / CL2; 43B: 4,3 ns / CL2,5.

A DDR466 az utolsó példája az első generációs DDR memóriáknak. A továbbiakban a BGA (Ball Grid Array) vagy a CSP (Chip Scale Packaging) az egyetlen módja a frekvencia 500 MHz (DDR) fölé emelésének, amelyek tömeges elterjedése csak a DDR-II szabványt támogató memória-modulokkal várható.

A TwinMOS USB és flash eszközök, illetve memóriák hazai forgalmazója az Expert Computer Kft. A modulokra 3 év garanciát kapunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés