Hirdetés

Tuningmemóriák 2 GHz-en

A tuningmemóriáikról (is) ismert márkák közül többnek a DDR3-as moduljait is bemutatták már különféle demórendszerekben 2 GHz-es vagy akár azt meghaladó órajelen hajtva, ám PC3-16000 típusú, azaz 2 GHz effektív órajelű modulok kereskedelmi forgalmazását eddig csak az A-Data és most a Walton Chaintech jelentette be.

Az A-Data DDR3-2000X jelű memória, mint neve is mutatja, a tuningos Vitesta X családba tartozik, és két darab 1 GB kapacitású modult tartalmazó szettben kerül piacra. CL 9-9-9-24 késleltetési értékeit és magas órajelét 2,05–2,15 volt üzemfeszültségen éri el.

Hasonló babérokra tör a Walton Chaintech is, melynek Apogee GT DDR3 2000 Blazer nevű moduljai nemcsak sebességüket, hanem hűtésüket tekintve is kiemelkednek az átlagból. Ez esetben is Micron chipeket ültetnek a nyomtatott áramkörre, melyek CL 9-8-8-24 késleltetéssel szolgálnak. A szettbe két 1 GB-os modul kerül; hűtésükről a novemberben bemutatott Cool It Smart megoldás gondoskodik, melynél termetes alumínimborda egészíti ki a modulok saját borítását, és opcionálisan ventilátor is szerelhető rá.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés