OCZ memóriamodulok X48-as lapkakészletekhez

Bejelentette új, PC3-14400-as, XMP rendszerű memóriamoduljait az OCZ. A csúcssebességű memóriákat kifejezetten az Intel hamarosan piacra lépő felsőkategóriás lapkakészletéhez, az X48-hoz optimalizálták – ez a chipset váltja majd az alig pár hónapos X38-at, melynél először tűnt fel a memóriamodulok paraméterezését és tuningját segítő, nem teljesen újkeletű Extreme Memory Profile (XMP) technológia.

A most bejelentett, szokás szerint meglehetősen hosszúra nyúlt OCZ DDR3 PC3-14400 Intel XMP Ready Titanium Edition típusjelzéssel illetett memóriamodulok két ilyen profilt tárolnak. Az egyik alapján CL 8-8-8 időzítésekkel éri el a modul az 1800 MHz-et, a másik ugyanezen az órajelen valamivel jobb (CL 7-7-7) késleltetési értékeket állít be. Az IC-knek ehhez az órajelhez, ilyen működési paraméterek mellett már jelentős többletfeszültséget kell juttatni, az OCZ új moduljai ennek megfelelően a DDR3 memóriák standard 1,5 voltos működési feszültségét egészen 2,05 voltig emelik, miközben a túlmelegedéstől a Titanium Z3 XTC (Xtreme Thermal Convection) hűtőbordák védik meg a chipeket.

A gyártó 1 gigabájtos méretben egyenként, illetve 2 gigabájtos szettekben árulja az új, PC3-14400-as memóriát, melyekre szokás szerint élettartam-garanciát vállal.

  • Kapcsolódó cégek:
  • OCZ

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés