Hirdetés

Tud a Scythe, ha akar

A Scythe eddig nem igazán erőltette a házpiacára való belépést, legutóbb több mint másfél éve mutatott be egy saját tervezésű modellt, a FenrisWolfot. A 2010-es CeBIT-en viszont – talán sokak meglepetésére – újra feltűnt néhány ház a cég standján, bár akkor még nevük sem volt. Végül újabb bő fél évet kellett várni, de végre valós termék lett az egyikből. Egy visszafogott, egyszerű, de mégis tetszetős modell, a Gekkou született meg, amely rögtön két változatban is kapható lesz: az alap Standard és a halkabb Silent kiadásban.

[+]
[+]

Az új termék tehát egy 525 x 430 x 196 mm-es méretű miditorony, amely acélból készült, kívülről  pedig feketére van festve. Az alaplapok közül az ATX, microATX, Mini-ITX és Flex ATX formátumúakat tudja fogadni. Típustól függően a tömege 6,6 kg-tól 7,45 kg-ig terjed, előlapjuk pedig fekete helyett szálcsiszolt ezüst színű vagy tükröződő lehet. A mai elvárásoknak megfelelően a ház nagy részében csavar és szerszámok nélkül is lehet szerelni, illetve rögzíteni a komponenseket. Az 5,25”-es meghajtókból öt rakható be, míg alattuk további négy 3,5”-es rekesz várja az eszközöket.

Balra a ventilátorok beszerelését is lehetővé tévő oldallap, jobbra a belső [+]
Balra a ventilátorok beszerelését is lehetővé tévő oldallap, jobbra a belső [+]

A megfelelő hűtésről két 120 mm-es Slip Stream ventilátor gondoskodik, elöl és hátul. Ezek 800 rpm-es fordulatszámon üzemelnek, és a gyártó állítása szerint mindössze 10,7 dBA-es zajkeltéssel bírnak. Az elülső légkavaró elé a tervezők egy szivacsot is raktak a por ellen. A tápegység az alul fellelhető vastag gumibakokra tehető a rázkódás csillapítása érdekében, a felhasználó ráadásul dönthet, hogy a PSU-t ventilátorral felfelé vagy lefelé kívánja elhelyezni. Az alaplaptartó tálcán egy méretes lyuk segíti a processzorhűtő le- és felszerelését, hátul pedig találunk lyukakat a folyadékhűtéses rendszerek csöveinek is. A ház csendes verziója is kapható lesz, ennek oldallapjait és tetejét hangtompító szivaccsal fedték be, az oldallapra pedig – ellentétben a Standard verzióval – két darab 80, 92, 120, 135 vagy 140 mm-es ventilátor is felrögzíthető.

A Silent szivacsokkal bélelt belseje és a Gekkou hátoldala [+]
A Silent szivacsokkal bélelt belseje és a Gekkou hátoldala [+]

A házak árazása sajnos még nem derült ki, de valóban stílusos termékeket sikerült letenni az asztalra.

Előzmények

Hirdetés