Hirdetés

Minimalista ház a Fractal Designtól

Ismét egy igencsak letisztult, egyszerű, minimalista formavilágú házat mutatott be a Fractal Design. A Define R2 utódaként leleplezett Define R3 egy Mini-ITX, microATX és ATX alaplapokat fogadó fémláda, mely 12,5 kg tömegű, méretei pedig 207 x 440 x 521 mm-esek. A gyártó számos részletet javított és fejlesztett az előző változat óta, többek között a kábelek könnyebben vezethetők el az új verzióban, nagyobb lett az alaplaptálcán a processzorhűtő beszerelését megkönnyítő kivágás, és az új ventilátorokkal, valamint a ModuVent kialakítással a szellőztetésen is javítottak, miközben a zajkeltés nem növekedett. A stílusos ház négy színben lesz kapható, ezek a fekete, szürke, ezüst és fehér burkolatú típusok. A festés ráadásul tartós is, mivel karcoknak ellenálló bevonattal látták el.

[+]

A belső részeket teljesen feketére festették, sőt a tervezők zaj- illetve vibrációelnyelő anyagot is alkalmaztak. Összesen nyolc merevlemez számára van hely belül, és szilikon alátétes fehér fiókok fogadják a háttértárakat. Optikai meghajtók számára két 5,25”-es fiók áll készen, amikhez egy 5,25”-3,5” átalakító is jár. Bővítőkártyák közül a 290 mm hosszúságúak is beférnek, processzorhűtők pedig 165 mm-es magasságig alkalmazhatók.

[+]
[+]

A ház hűtéséről összesen hét ventilátor gondoskodhat, amiből két 120 mm-es elölre, egy hátulra, továbbá két 120/140 mm-es felülre, egy oldalra és egy alulra kerülhet. Ezek közül a négy 120 mm-es jár a házhoz egy szabályzó mellett. Porszűrő szivacsuk könnyen cserélhető tisztításnál. A Define R3 házak már fellelhetők néhány kanadai webáruházban, 110 kanadai dollárért. A gyártó által hivatalosan megadott ajánlott fogyasztói ár 99 dollár, illetve 89 euró lesz.

[+]
[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés