Hirdetés

Elegáns házak PC-khez és HTPC-khez

A Fractal Design a múltkori minimalista ház után újra egy visszafogott kinézetű fémládával jelentkezett, ami külsőre szinte a megtévesztésig hasonlít a Define R3 modellekre. Az új Define XL ház kívül-belül fekete festésű, amit csak a ventilátorok lapátjai és a HDD fiókok rögzítőinek kontrasztos fehérsége tör meg. A Define R3-tól főleg belső elrendezésében eltérő modellnél a tápegység alulra helyezhető, ám mellette két oszlopban rögzíthetők a háttértárak. Ebből négy darab egy kivehető, elforgatva is visszaszerelhető keretben kaphat helyet, hat pedig alul, a rögzített rekeszekben.

Fractal Design Define XL [+]
Fractal Design Define XL [+]

Az 5,25”-es meghajtók számára négy fiókot alakítottak ki a tervezők, amik az ajtót becsukva el is rejthetők. Az egyszerűbb kábelezést az alaplapot tartó tálcába vágott lyukak segítik, a processzorhűtő felszerelését pedig ugyancsak segíti egy eltakarható nyílás. A hűtésről két 14 és egy 18 cm-es ventilátor gondoskodik, amik hátul, felül, illetve elöl vannak elhelyezve. Maga a ház egyébként 232 x 560 x 561,3 mm-es méretű, tömege pedig 17,95 kilogramm. A Fractal Design Define XL hamarosan megjelenik, az ára viszont még nem ismert.

Fractal Design Define XL [+]
Fractal Design Define XL [+]

A már jól ismert Lian Li továbbra sem pihen, menetrendszerűen érkeznek tőle az újabbnál újabb házak, ezúttal Mini-ITX formátumú alaplapokhoz méretezve. A PC-Q09 és a PC-Q09F típusú termékek a cég Mini-Q szériáját bővítik, felhasználásukat pedig főleg HTPC-k készítéséhez ajánlja a gyártó. Az alumíniumból készült alapmodell 265 x 110 x 200 mm-es méretekkel rendelkezik, míg az F-el ellátott változat kicsivel nagyobb, 124 mm-es magasságú. Az újdonságoknak egyetlen, lapos optikai meghajtók számára kialakított bővítőhelyük van, előlapjukon pedig két darab 3.0-s USB aljzat és a hangcsatlakozók kaptak helyet. Két 2,5”-es fiókba szerelhetők a HDD vagy SSD háttértárak, a belső tér hűtésért pedig egy 80 mm-es ventilátor felel.

Lian Li PC-Q09 [+]
Lian Li PC-Q09 [+]

A PC-Q09 áramellátásáról külső 110 wattos tápegység gondoskodik, a ház pedig szürke, fekete, illetve piros-fehér színben lesz kapható 169 és 179 dolláros áron. A szürkés-fekete, piros és fehér színekben érkező PC-Q09F belső tápegysége már 150 wattos, az árazás pedig 129, 159 és 189 dollárra módosul.

Lian Li PC-Q09F [+]
Lian Li PC-Q09F [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés