Hirdetés

Tovább pörögnek a korongok

A Pioneer tavaly végrehajtott egy igen masszív profiltisztítást, amelynek végeredményeként kikerültek a kínálatukból a plazma televíziók, ami állítólag azért volt fontos, hogy több pénzt és energiát tudjanak áldozni a többi termékcsaládra. Ennek megfelelően a DVD- vagy Blu-ray lejátszók piacára nagyon figyel a vállalat, így a közelmúltban négy új eszközt mutattak be.

A DVD-lejátszók (Pioneer DV-420V és DV-220V) esetében talán nem meglepő, hogy belépő szintű modellekről van szó. Aki hajlandó a kevésnél egy kicsit több pénzt áldozni optikai meghajtóra, az ma már szinte biztos, hogy egy Blu-ray eszköz mellett dönt.

Mindkét modell képes az írt és az újraírt lemezek lejátszására, emellett támogatják az MP3, WMA kiterjesztésű zenefájlokat, elboldogulnak a DivX szabvánnyal, illetve képesek kezelni a JPEG képeket. A két eszköz között az egyik különbség, hogy a DV-420V ezeken kívül lejátsza a WMV, illetve az MPEG4-AAC formátumú anyagokat is. Mindkét készülék előlapján található az USB csatlakozó, aminek segítségével egy pendrive is csatlakoztatható hozzájuk.

Az USB porton kívül egy HDMI, egy komponens, egy koaxiális digitális és egy kétcsatornás audio, illetve egy VGA csatlakozó is található a termékeken. A május végén boltokba kerülő, különlegesnek semmilyen szinten nem nevezhető készülékek áráról egyelőre nem árult el semmit a gyártó. Érdekesség, hogy a fenti típusjelzésekkel már korábban megjelentek DVD-lejátszók, ám a vállalat honlapja szerint az új modellek is ezt a nevet kapták.

Szintén a következő hónap végén kerül forgalomba a Pioneer két új Blu-ray lejátszója a BDP-330 és a BDP-LX53. A támogatott formátumok tekintetében érdemes megjegyezni, hogy képesek kezelni az AVCHD szabványt, azonban a zenefájlok közül csak az MP3 kiterjesztésű anyagok lejátszása megoldott.

A mai idők kihívásainak megfelelően a modellek képesek a különféle netes tartalmak, így például a YouTube videók kezelésére. A termékek extra szolgáltatása, hogy az iPhone illetve az iPod Touch segítségével is vezérelhetőek. Az ehhez szükséges alkalmazás iTunes App Store-jának segítségével tölthető le. Ez első hallásra elég jópofán hangzik, de azért az tény, hogy egy érintőképernyős távirányító sohasem lesz olyan, mint az igazi.

A két testvér közül az BDP-LX53 lesz a drágább, érte körülbelül 825 dollárt kell majd fizetni, az BDP-330-cal kapcsolatban azonban nem közölt árat a Pioneer.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés