Hirdetés

Magyarországon is elérhetőek az idei Pioneer AV vevőerősítők

A Pioneer 2010-es készülékei között öt új AV vevőerősítő is helyet kapott, amelyek közül a VSX-1020 és a VSX-920 hét, a VSX-820, a VSX-520 illetve a VSX-420 pedig öt végfokozattal rendelkezik, és a legutóbbit kivéve mindegyik képes az 1.4-es HDMI csatlakoztatásra. Ezek támogatják a 3D képformátumok átvitelét, a kimeneten keresztül pedig audiojelet is fogadnak a TV-ből. A belépő modellt kivéve az összes új erősítőbe beépítik a HD hangformátumok bitfolyamainak dekódolását is.

Pioneer VXS-1020
Pioneer VXS-1020

A VSX-420 kivételével mindegyik új modell alkalmas Bluetooth vezeték nélküli hangot fogadni, az opcionális AS-BT100 adapterrel. A VSX-1020, VSX-920 ezen felül a világon először a Bluetooth "Sub Band Code" hangtömörítés okozta minőségromlást is képes korrigálni a "Sound Retriever Air" hangrestauráló eljárással, amely egyrészt csökkenti a tömörítés mellékhatásait, másrészt a digitális zajt is, javítva ezzel a jel/zaj arányt. Az említett két termék alkalmas internetes rádiók 8-320 kbit/s közötti adatátviteli sebességű, WMA illetve MP3 kódolt műsorának vételére is. A 24 beprogramozható internetes rádióállomás "stream" vagy "play list" típusú is lehet, és szerkesztésük a távirányító, egy USB-s billentyűzet vagy egy webes kezelőfelület segítségével egyaránt elvégezhető.

Az iPhone, valamint az iPod Touch a VSX-1020, VSX-920 grafikus kezelőfelületeként is használható, amihez csak egy "iControlAV" elnevezésű alkalmazást kell letölteni a mobileszközökre. A két modell a HDMI-CEC protokoll segítségével is vezérelhető, sőt a távirányítójuk tanítható is. A VSX-820-hoz előre programozott távirányítót mellékelnek.

Pioneer VSX-520
Pioneer VSX-520

A VSX-1020 és a VSX-920 hangszekciójában működik a PQLS, azaz a precíziós kvarczáródó rendszer, amely egy kompatibilis Pioneer Blu-ray lejátszót csatlakoztatva tökéletesebb hangminőségű sztereó CD lejátszást valósít meg a gyártó állítása szerint. A technológia így kiküszöböli a digitális jelek időzítési bizonytalanságát (jitter) a lehető legjobb hangminőségű D/A átalakítást biztosítja.

Ami az MCACC sokcsatornás automatikus mérő és kalibráló rendszert illeti a VSX-1020és a VSX-920 annak fejlettebb változatát, míg a többi új modell az alapváltozatot kapták. Ez azt jelenti, hogy a két drágább erősítő mérési és beállítási adatai eltárolhatóak egy USB memóriakulcson és átvihetőek egy PC-re, ahol azok grafikusan megjeleníthetők. Mindegyik új AV vevőerősítő tudja a fáziskontroll funkciót.

A VSX-420-at kivéve, az új AV vevőerősítők rendelkeznek a Dolby Pro Logic IIz dekódolással, amely két front magassági hangsugárzó csatornát állít elő. A VSX-820-as és a VSX-520-as modellek előerősítő kimeneteket nyújtanak erre a célra. A VSX-1020 és a VSX-920 esetében a front magassági hangsugárzók, vagy a "Wide Surround Movie" illetve a "Wide Surround Music" hangzásmódokban a front hangteret szélesítő hangsugárzók a "Speaker B" csatlakozókhoz köthetők, ha nincsenek hátsó surround hangszórók. A két modell összesen 13 DSP hangprogrammal bír.

A Pioneer VSX-520 79 900 forintba kerül, a VSX-820-ért 139 900-at kell fizetni, a VSX-1020 pedig közel kétszázezer forintot kóstál. A VSX-420 áráról sajnos nem adott információt a gyártó.

Előzmények

Hirdetés