Hirdetés

IFA 2012 blog: 4K felbontású 84"-es tévémonstrum a Toshiba standján

A Toshiba számára nem ismeretlen terep a 4K felbontás, hiszen már most is van 55”-es képátlójú Quad Full HD felbontású LCD-tévé a kínálatukban, de az idei évben egy alaposan átgyúrt, a korábbinál jóval méretesebb 84”-es modellel jelentkeztek.


[+]

A 213 cm-es megjelenítőt a többmagos CEVO 4K motorra alapozták, aminek teljesítményét a korábbi CEVO-hoz képest alaposan megnövelték, így már elegendő számítási kapacitás áll rendelkezésre a felkonvertálásért felelős 4K Resolution+ algoritmust használatára. Ennek segítségével nem csak a natív 4K felbontású anyagokat (YouTube 4K, 4K-s kamerák, PC-s alkalmazások) élvezhetjük ekkora méretben és felbontásban, hanem bármilyen, HDMI-n keresztül csatlakozó eszközről érkező Full HD jelet képes felkonvertálni, megjeleníteni, az eddiginél sokkal jobb minőségben és felbontásban. Természetesen a 3D- képességet sem hagyták ki az újdonságból, mely ennél a modellnél nem a gyártó másik büszkeségén, a szemüveg nélküli megoldáson alapszik, hanem a passzív polarizációs eljárásra épít.


[+]

A Toshiba standján kiállított különböző színű modelleket lehetőségünk volt közelről szemügyre venni, és meggyőződni mindarról, amit ígértek: az 1080p-t alkalmazó konzolok felkonvertált képe valóban nagyon impresszív, de a natív felbontású (3840x2160) anyagok megjelenítése küldött minket csak igazán a padlóra.


[+]

Persze ebben nem kis szerepe volt a demózott anyagoknak, de lényegében a tévé döbbenetesen éles és kontrasztos képet mutatott, akár közelről, akár távolról néztük. Egyelőre viszont azon még nem érdemes gondolkodni, hogy melyik falat tegyük neki szabaddá, a készülék ugyanis leghamarabb jövő év első negyedévében vagy közepén érkezhet, így egyelőre még az ár sem tiszta.


[+]

A hazai vásárlók számára jó hírünk is van; már most sem kell lemondani a QFHD felbontású Toshiba készülékekről, mert a japán gyártó tévéi idén novembertől hivatalos csatornán keresztül jutnak el hazánkba, így a szemüveg nélküli, szintén 4K felbontású 55”-es Toshiba 55ZL2 az említett hónaptól nálunk is megvásárolható lesz (sok más tévéjükkel egyetemben, melyekről még lesz szó), és hivatalos megjelenését követően a most bemutatott monstrumból is jut az otthoni boltok polcaira.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés