Hirdetés

IFA 2012: erős a Toshiba mobil felhozatala

A Toshiba is képviselteti magát az idei IFA kiállításon, és az sem okoz túl nagy meglepetést, hogy a cég új Satellite termékei a Windows 8-hoz készültek. A legérdekesebb megoldás a Toshiba Satellite U925T Convertible Ultrabook, mely a vállalat tablet és notebook hibridje. A rendszer tehát alapvetően egy 12,5 colos érintőkijelzős tablet, mely 1366x768 pixeles natív felbontást kínál. Az IPS panelre épülő kijelzőt Gorilla Glass védi, ami az ujjlenyomatoktól és a sérülésektől véd. A termék belsejében egy Ivy Bridge-es Core ULV processzor lehet, a megjelenítésről pedig a HD Graphics 4000 gondoskodik. A rendszermemória kapacitása 4 GB, míg az adatok tárolásáért 128 GB-os SSD felel.

Toshiba Satellite U925T Convertible Ultrabook
Toshiba Satellite U925T Convertible Ultrabook

A Satellite U925T fedelét kicsúsztatva és némileg kiemelve előbukkan a billentyűzet, így a termék notebookká változtatható, de a kijelző ekkor is bökdöshető. Az újdonság természetesen kínál NFC-t, Wi-Fi modult és Bluetooth adaptert, emellett rendelkezik HDMI kimenettel, két darab USB 3.0-s porttal, kártyaolvasóval és a szokásos jack aljzatokkal. Elöl 1, hátul 3 megapixeles kamerája van, a hangokért pedig SRS Premium Sound 3D sztereó hangrendszer felel. A GPS modul, a gyorsulásmérő és a környezeti fény érzékelésére fenntartott szenzor is a termék része. Az 1,45 kg-os, 326,5 x 213 x 19,9 mm-es masinára természetesen Windows 8 operációs rendszer kerül, de az üzemidőről és az árcéduláról nem beszélt a vállalat.

A Toshiba Satellite U945 már hagyományos Ultrabook, vagyis túl sok extrára nem érdemes számítani, de azért megéri kivesézni. A 20,9 mm vastag termék Ivy Bridge-es Core ULV processzort használ, így a megjelenítésért a HD Graphics 4000 felel, a rendszermemória maximum kapacitása pedig 6 GB lehet. Ez elsőre furcsán hangzik, de az információink szerint hűtéssel kapcsolatos okokból van ez a határ így meghúzva. Alapvetően gondot nem jelent, mert az Ultrabookok vékony dizájnja miatt jellemző, hogy a termékek csak egyetlen memóriacsatornát aknáznak ki az elméletileg elérhető kettőből, így a kétcsatornás memóriavezérlés a legtöbb Ultrabooknál eleve nem aktiválható. Az adatokat maximum 1 TB-os HDD tárolhatja, de 32 GB-os SSD felel majd mellette a gyors betöltésért.

Toshiba Satellite U945
Toshiba Satellite U945 [+]

A Satellite U945 14 és 15,6 colos változatban is rendelhető, a kijelző natív felbontása pedig 1366x768 pixel. Természetesen alapfelszereltség az USB 3.0-s port, a Wi-Fi és a Bluetooth, illetve a háttérvilágított billentyűzet, a hangokért pedig SRS Premium Sound 3D sztereó hangrendszer felel. Az 1,79 kg-os termékre Windows 8 operációs rendszer kerül.

A Toshiba Satellite S955 jelzésű notebook az előbbi modell módosított változata, és csak 15,6 colos kijelzővel érhető el. Itt azonban már van kétcsatornás memóriakezelés, és a rendszermemória maximális kapacitása 8 GB lehet. A gyártó ULV kategóriás processzorokkal kínálja majd a terméket, de a vásárló dönthet a legújabb Intel Core i5 és az AMD A8-as APU-k között, a választás természetesen kihatással van az integrált grafikus vezérlőre is. Az adatokat maximum 750 GB-os HDD tárolhatja, ahova előtelepített Windows 8 operációs rendszer kerül.

Toshiba Satellite P845t
Toshiba Satellite P845t [+]

A Toshiba Satellite P845t már egy hagyományosabb notebook, de egy kis extrája, hogy a 14 colos kijelző érintésre érzékeny. Ebbe a termékben harmadik generációs ULV Core processzor kerülhet, de az IGP opcionálisan kiegészíthető egy dedikált GeForce GPU-val. A rendszermemória kapacitása ezúttal is maximum 6 GB lehet, és ennek szintén a hőtermelés csökkentése az oka. A merevlemeznek maximum 640 GB-os modell választható, és igényelhető Blu-ray lemezeket olvasó optikai meghajtó is az újdonságba. A 2 kg-os termékről ezúttal sem marad le az USB 3.0 és az SRS Premium Sound 3D sztereó hangrendszer de ezek már alapfelszereltségnek tekinthetők, ahogy az előtelepített Windows 8 is.

Toshiba Satellite U845W
Toshiba Satellite U845W [+]

Végül érdemes szót ejteni a Toshiba Satellite U845W, melyről sajnos sok adat még nincs, de annyit elárult a vállalat, hogy a beépített kijelző képaránya 21:9. Ennek nem biztos, hogy sokan örülnek majd, hiszen már a szélesvásznú notebookokat sem igazán akarták elfogadni az emberek, de biztos lesz rá igény. A fentebb részletezett termékek a Windows 8 megjelenésével párhuzamosan startolnak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés