Több fogyasztási osztályt teremt az Intel

Az Intel az elmúlt héten megújította Santa Rosa kódnevű mobil platformját, ami lényegében a Penryn magos, 45 nm-es csíkszélességgel gyártott processzorok bevezetését, valamint a lapkakészlet képességeinek javítását jelenti. Nagyobb változás a Centrino platformon az év derekán (az első félév végén) várható, akkor debütál ugyanis a következő, Montevina kódnéven ismert rendszer. Ebben továbbra is Penryn magos processzorok teljesítenek szolgálatot, de a jelenleginél jobban differenciált termékpalettát alkotva, míg a platform többi kulcselemét újakra cserélik.

Intel Santa Rosa / Montevina

Bemutatkozik az eddig nem túl fényesen szereplő Turbo Memory következő változata, a WiMAX is felkerül a vezeték nélküli hálózati vezérlő által támogatott szabványok listájára, továbbá a processzort és a chipsetet egyaránt érintik a kisebb méretet, illetve hosszabb akkumulátoros rendelkezésre állást célzó fejlesztések.

A DigiTimes jelentése szerint a Montevina bevezetésével némileg módosul az Intel által alkalmazott processzorjelölési rendszer is, mivel az eddiginél több fogyasztási kategóriába fogják sorolni a lapkákat, és külön jelet kapnak a szokásosnál kisebb tokozásba kerülő processzorok. Utóbbiak a 30 wattnál kisebb TDP-osztályban lesznek jelen, és természetesen elsősorban kisméretű hordozható számítógépekbe, szubnoteszekbe, UMPC-kbe kerülnek.


  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés