Hirdetés

Újabb Thunderbolt 3-as eGFX dobozt készített a PowerColor

A külső VGA doboz kisebb és konszolidáltabb lett, többféle kártyát támogat, a felesleges dolgokat pedig elhagyták róla.

A PowerColornak nem kell a szomszédba mennie, ha eGFX, azaz Thunderbolt 3-on csatlakozó külső VGA dobozt kell tervezni, ugyanis már van nekik egy, mely a Devil Box névre hallgat. Ez a termék jó ideje piacon van már, és nem különösebben olcsó, ám úgy látszik mégis van rá kereslet, ha előálltak egy újabb modellel – sajnos arra vonatkozó statisztika nincs, hogy mennyire kelendő ez a fajta megoldás.


[+]

A Gaming Station névre keresztelt kiegészítő külsejét tekintve már sokkal kevésbé feltűnő, és valamivel kisebb lett a mérete is (400 x 172 x 242 mm helyett 343,2 x 163 x 245 mm). A fémházban most is ott lapul a tápegység, melynek hatásfok besorolása továbbra is 80 Plus Gold, de összteljesítményét 500-ról 550 wattra emelték. A beépített Gigabit Ethernet vezérlő és a hozzátartozó csatlakozó változatlanul a felszereltség része, elhagyták viszont a SATA portot és az USB hubról a Type-C foglalatot, helyette összesen 5 darab Type-A található, ebből kettő az előlapon, három a hátoldalon. Az adattovábbítás, ahogy említettük korábban, Type-C típusú Thunderbolt 3 felületen történik, amin keresztül a Power Delivery opciónak hála egyben a mobil masina töltése is megvalósítható 87 wattig.


[+]

A kasztni PCIe foglalata üresen érkezik, tehát most sem tartalmaz gyárilag VGA-t, ezt a vásárlónak kell beszereznie és beszerelnie. A beépíthető kártyák tárháza igen széles, de mindenképpen érdemes áttanulmányozni a kompatibilitási listát, ugyanis nem mindegyik GPU-val kompatibilis ez a megoldás, noha a Devil Boxhoz képes alaposan kibővült a választék: NVIDIA Quadro kártyák mellett a teljes RX500 széria is bekerült a listába, az RX Vega viszont nem (ezzel szemben a csúcs NVidia kártyák mindegyike támogatott).

Egyelőre a gyártó nem adott meg pontos árat és megjelenési dátumot, így erős a gyanúnk, hogy a jövő év elején megrendezésre kerülő CES kiállítást választják majd a rajt időpontjának.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés