Az In Winnel kooperálva készült az ASUS XG Station Pro eGFX háza

A pofás külsejű doboz az ROG XG Station 2 visszafogottabb testvére.

Úgy tűnik az ASUS számára is bejött a Thunderbolt 3-as eGFX házak biznisze, hiszen most egy újabb modellt mutattak be, ami szöges ellentéte a már megjelent XG Station 2-nek, legalábbis megjelenését tekintve. A csilli-villi külső helyett egy igen letisztult, visszafogott, ám mégis "csinosnak" mondható dobozzal rukkoltak elő, ami a prémium házairól ismert In Win mérnökeinek és dizájnereinek keze munkáját dicséri. Ennek megfelelően a lekerekített előlapos doboz esetében csak a váz acél, az előlap és az oldallapok alumíniumból készültek, utóbbiakat pedig a szellőzés tekintetében hasznos, dizájnt tekintve pofás perforálás díszíti.


[+]

A szóban forgó szellőzésre egyébként rásegítettek, a ház belsejében két darab 120 milliméteres ventilátor lapul, ami egyébként opcionálisan ráköthető a Strix VGA-kon lévő ventilátorcsatlakozóra, így a terhelés és a hőmérséklet függvényében a behelyezett kártya szabályozza a fordulatszámot – egyébként a ház saját vezérlője végzi ezt a feladatot.


[+]

Ami a VGA-kat illeti, mind AMD, mind NVIDIA kártyák beépítse megoldható, előbbi előbbi esetben Radeon R9-től kezdve egészen az RX Vega 64-ig lehet elmenni, míg utóbbi gyártónál a GeForce GTX 900-as család modelljeivel kezdődik és a GTX 1080 Ti-vel záródik a sor. A legfeljebb dupla magas kártyák TDP értéke nem haladhatja meg a 330 wattot, ennyit bír el ugyanis a mellékelt táp, ami ezúttal nem belül foglal helyet, hanem egy ROG GX800-as notebooknál is alkalmazott külső egységről van szó. A VGA számára két darab 8 tűs PCIe áll rendelkezésre a teljes szélességű PCI Express 3.0-s slot tápellátásán felül, ami a gyakorlatban továbbra is x4-esnek felel meg.


[+]

Operációs rendszer tekintetében nem csak a Microsoft Windows jöhet szóba, hanem AMD kártyák esetében a macOS Sierra is játékban van. A házon egyébként az USB Type-C formájú Thunderbolt 3 csatlakozón felül egy hagyományos USB Type-C Gen2 is helyet kapott, ami az adatátvitelen felül 15 wattig mobileszközök töltésre is használható. A világítás is szerves része az összeállításnak: az alapból fehér fényárban úszó belső igény szerint RGB-re és effektekre cserélhető az Aura Sync szoftver segítségével, ami természetesen Aura Sync VGA-kkal és egyéb hardverekkel is összehangolható.

Az ASUS XG Station Pro a jövőheti CES-en debütál 329 dolláros árcédula mellett, amiben egy 1,5 méteres aktív Thunderbolt kábel is benne foglaltatik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés