Hirdetés

Elkészült az ASUS külső, PCIe-s VGA-t fogadó doboza is

A ROG XG Station 2-t már láthattuk itt-ott, de csak most készült el végleges formájában.

Az ASUS már egy ideje dolgozik a saját, külső VGA-kat fogadó dobozán, ami Thunderbolt 3 csatlakozással teremt kapcsolatot a PC-vel vagy notebookkal, hasonlóan a Razer Core-hoz vagy a PowerColor Devil Box-hoz. Ez lett az XG Station 2, mely a Republic of Gamers, avagy ROG égisze alatt érkezik, és ez már alapból jelzi, hogy felsőkategóriás termékkel lesz dolgunk. A koncepció nem különbözik a már piacon lévő modellektől, hiszen célja, hogy a belső VGA-val nem rendelkező, gyenge IGP-t tartalmazó PC-ket és notebookokat is alkalmassá tegye játékra, már amennyiben ezek rendelkeznek Thunderbolt 3 képes USB Type-C csatlakozóval.


[+]

Az XG Station 2-t láthattuk már korábban, hiszen a 2016-os Computex alkalmával is forgattunk róla egy rövid videót. Akkor még nem volt egyértelmű, biztos pedig végképp nem, hogy az ASUS egyedi vagy szabványos megoldásban gondolkodik, tehát nem volt tiszta, hogy csak a gyártó saját gépeivel lehet majd csak használni, vagy tetszőleges gépre is ráköthető. Úgy tűnik, az utóbbit sikerült megvalósítani, azaz bármilyen szabványos, Thunderbolt 3 interfésszel szerelt PC-hez illeszthető.


[+]

Fontos kihangsúlyozni, hogy az XG Station 2 önmagában nem működőképes, a benne lévő x16-os PCI Express foglalatba a vásárlónak kell megvennie a VGA-t, amely lehet bármilyen NVIDIA GeForce 9/10 vagy AMD R9/RX (vagy majd a későbbiekben ezeknél újabb) szériás grafikus vezérlő. Ezzel kapcsolatban az NVIDIA és az AMD oldalán kell nézelődni, hogy az adott cég pontosan mely termékekre engedélyezi a külső házon belüli működést. Konkrét hosszkorlátot az ASUS nem adott meg, de a 456 x 158 x 278 milliméteres külső méretek sejtetik, hogy valahol 400 milliméter körül lehet felső határ, a beszerelhető kártyák vastagságát viszont egyértelműen meghatározták 2,5 slotban. A tápellátást is megoldották, méghozzá egy 600 wattos, 80 Plus Gold fokozatú tápegységgel.


[+]

Az XG Station 2 nem csak egy PCI Express grafikus vezérlőt hasznosító Aura LED-es megvilágítással feldíszített doboz, hanem egy port replikátor is egyben, azaz kapunk Gigabit Ethernet kaput és négy darab USB 3.0 aljzatot is, valamint megemlítendő, hogy az USB Type-C porton keresztül keresztül 100 watt erejéig képes tölteni a csatlakoztatott notebookot.


[+]

Mindezért mélyen a zsebbe kell nyúlni, előreláthatólag ugyanis 180 000 forintot kell érte leszurkolni leghamarabb a jövő év elején.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés