Hirdetés

Újabb (fél-)passzív CPU-óriáshűtőn dolgozik a Thermalright

A többi hűtőgyártóhoz hasonlóan látszólag a Thermalright is egy helyben toporog. Ez tetten érhető legutóbbi próbálkozásukon, a 120 Macho CPU-hűtőn is, ami lényegében a 2010-ben bemutatott eredeti, meglehetősen méretes HR-02 egy zsugorított, ventilátorral felturbózott verziója. Úgy tűnik, ez a tendencia 2013-ben is folytatódik majd, legalábbis ez valószínűsíthető a Thermalright Facebook oldalán postolt fénykép alapján, amin a következő év elején (várhatóan a CES-en) bemutatásra szánt HR-22 hűtő látható.

Thermalright HR-22
Thermalright HR-22 [+]

A fotót jobban megnézve, a HR-22 lényegében a régi iskolát követi. Egyelőre nem látni eget verő újítást a HR-02-höz képest, mivel a külső lemez kivágásai és a forma is hasonló, noha a talp és annak környéke egyelőre takarásban van. Az óriási méretet és a hatalmas tömeget – már az előd is 860 grammot nyomott a mérlegen – viszont már most borítékolhatjuk, ha abból indulunk ki, hogy hat helyett összesen nyolc darab (vélhetően 6 milliméter átmérőjű) nikkelezett hővezető cső munkálkodik azon, hogy a központi egység hőjét a méretes lamellákra szállítsa, amelyekből továbbra is 32 darab lesz a csövekre húzva (feltéve, hogy hihetünk a fotónak).

A gyártó szerint az új processzorhűtő minden eddiginél hatékonyabban használható majd passzív üzemmódban, de nem feledkeztek meg a 120 és 140 milliméter átmérőjű ventilátorok rögzíthetőségéről sem, ha esetleg valakinek szüksége lenne rá, ez azonban most sem lesz a csomag része. Sőt, a rögzítőpántok bevágásairól arra lehet következtetni, hogy a torony mind a négy oldalára felaggatható lesz valamilyen légkavaró.

Pontosabb technikai paraméterekről és az árról a Thermalright nem tett említést, ezekről bizonyára 2013. januárjában, a Las Vegas-i CES-en szerezhetünk leghamarabb bővebb és pontosabb információt.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés