Hirdetés

Thermalright Archon SB-E X2 CPU-hűtő dupla 140 mm-es ventilátorral

A processzorhűtők világában továbbra sincs semmi újdonság a nap alatt, így a gyártók jelentős része meglévő, sikeresebb modelljeik csiszolgatásával üti el az időt, ezzel azt a látszatot keltve, hogy az innovatív tevékenység persze nem állt meg, legfeljebb visszavettek kicsit a tempóból. Ebből a tevékenységből sajnos születnek olyan verziók, amelyek csak színükben, esetleg az alkalmazott ventilátor típusában térnek el elődeiktől, de szerencsére akad pár olyan márka is, akik egy picit nagyobb kreativitással állnak a feladathoz.


[+]

A Thermalright Archon SB-E X2 az Archon Rev. A utódjaként érkezik, az alapvető felépítése éppen ezért azonos: egy olyan toronyhűtőt láthatunk, amelynek keresztmetszete aránylag vékony, így beszereléskor nem kell attól tartani, hogy konfliktusba kerülne a szélső memóriamodulokkal. A hűtőborda 150 x 170 mm-es felülettel rendelkezik, tömege 775 gramm, a processzor hőjét pedig nem kevesebb mint 8 darab 6 mm átmérőjű hővezető cső próbálja meg minél egyenletesebben szétteríteni az alumínium lamellákon. A réz hőcsövek és talapzat egyaránt nikkelezett, ami nem csak egy egyszerű optikai tuning, de véd a korrózióval szemben is.


[+]

A Rev. A aktív hűtéséről egyetlen 150 mm-es ventilátor gondoskodott, amit jelen esetben két 140 mm-es TY-141 ventilátorra cseréltek, a gyártóra jellemző furcsa „terep” színvilág természetesen maradt. A légkavarók a borda két oldalára tapadva „push-pull” elrendezésben bizonyára tisztességes teljesítményre képesek, fordulatszámuk PWM szabályozással 900 és 1300 rpm között változtatható, ehhez 28,3 – 73,6 cfm légszállítás és 17 – 21 dB(A) zajszint társul.


[+]

A lényegében minden forgalomban lévő processzorral kompatibilis VX BTK II felfogatási rendszer érdekessége, hogy egy csavar segítségével finomhangolhatjuk, hogy a hűtő milyen nyomással feszüljön a CPU felületének. A Thermalright Archon SB-E X2 processzorhűtő vételára 99 dollár.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés