Hirdetés

A Cooler Master két olcsóbb toronyhűtővel erősíti az alsó- középkategóriát

A Cooler Master két olyan egyszerűbb processzorhűtőről rántotta le a leplet, amelyek nem kívánnak tuning babérokra törni vagy kiemelkedő teljesítménnyel kecsegtetni, csupán a gyárilag mellékelt megoldásokkal szemben kínálnak még szűkösebb költségvetés esetén is megfizethető alternatívákat. A Blizzard T2 egy klasszikusnak mondható toronyhűtő, mérte 93 x 80 x 140 mm, tömege 248 gramm.

Cooler Master Blizzard T2
Cooler Master Blizzard T2

Az alumínium lamellák között csupán két 6 mm átmérőjű hőcső teríti szét a processzor által termelt hőt, azonban a gyártó több trükköt is bevetett annak érdekében, hogy az adott konstrukcióból a lehető legtöbbet hozza ki. Először is a Dual-Loop technológiának köszönhetően a hővezető csövek végei nem a hűtő tetején meredeznek, hanem visszakanyarodnak a talpba, így az kétszer is érintkezik a processzorral. Másodszor pedig a CDC (Continuous Direct Contact) kialakítás biztosítja, hogy a hőcsövek közvetlenül és a lehető legnagyobb felületen érintkezzenek a központi egységgel, ezzel is tökéletesítve a hőközlést.

Cooler Master Blizzard T2
Cooler Master Blizzard T2

A visszafogott méretű hűtőbordát egy 92 mm-es ventilátor fújja, amely fix 2200-as percenkénti fordulatszámmal teker, ekkor 43 cfm légszállítást és 30 dBA zajszintet produkál. A kompatibilitási listában Intel LGA1156/1155/775 és AMD Socket FM1, AM3+, AM3 és AM2 foglalatok szerepelnek. A Blizzard T2 vételára 14,90 euró lesz.

Cooler Master Hyper T4
Cooler Master Hyper T4

Ezzel szemben a másik újdonság, a Hyper T4 már egy magasabb kategóriát képvisel, ezt 131,6 x 72,5 x 152,3 mm-es kiterjedése és 448 grammos tömege is jelzi. Itt a négy darab, 6 mm átmérőjű hővezető cső klasszikus U alakban fonja át az alumínium lamellákat, és ha a CDC technológia itt nem is teszi tiszteletét, azért a csövek közvetlenül érintkeznek a felülettel. A méretnövekedésből adódóan erre a bordára már 120 mm-es ventilátor dukál, amely PWM szabályozással 600-1800 rpm közötti sebességtartományban képes üzemelni, ehhez 24-70 cfm légszállítás és 15,1-31,6 dBA zajszint társul.

Cooler Master Hyper T4
Cooler Master Hyper T4

Kompatibilitás terén AMD fronton ugyanazt nyújtja, mint a Blizzard T2, azonban Intel processzoroknál az LGA 2011/1366 tokozású egységeket is támogatja. Vételára sajnos még nem ismert, de mindkét új modell még a hónap végéig a boltok polcaira kerül.

Cooler Master Blizzard T2 és Hyper T4 talpa Cooler Master Blizzard T2 és Hyper T4 talpa
Cooler Master Blizzard T2 és Hyper T4 talpa [+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés