Hirdetés

Térhatású hangzást generáló hangrendszer a Mitsubishi új tévéiben

A Mitsubishi sajnos azon gyártók közé tartozik, amelyek finoman szólva sem szentelnek nagy figyelmet az európai piacnak. Ennek ellenére érdemes nyomon követni a márka körüli fejleményeket, egyrészt azért, mert mégiscsak a 3D-s televíziózás egyik legelső pionírjáról van szó, másrészt, mert azon kevés cég közé tartozik, amelyik merészen lelép az úgynevezett nagyok által kijelölt útról. A most bemutatott tévéik egyik legnagyobb újdonsága az Immersive Sound Technology névre hallgató hangrendszer, amely első pillantásra egy televízióba épített hangprojektornak tűnik.

A vállalat közleménye szerint a 154, 164 és Diamond 265 sorozatba tartozó modellek (LT-55154, LT-40164, LT-46164, LT-55164, LT-46265) frontfelületének alsó részén kapott helyet az a 16 intelligens hangszóró, ami állítólag képes megteremteni a tökéletesen térhatású hangzást, valahogy úgy, mintha egy többkomponensű házimozirendszer lenne a szobában. Elméletileg az összes hangsugárzó egymástól függetlenül vezérelhető, és külön erre a célra fejlesztett eljárás határozza meg, hogy mikor melyik milyen hangerővel szóljon. Sajnos egyelőre nem árultak el részleteket a rendszerről, így csak a cég állításaira hagyatkozhatunk. Nem ismeretlen a marketingkommunikáció világában ez a megoldás, sokan, sokszor hirdették már a tévéjükről, hogy a beépített hangrendszer képes a térhatású hangzás megteremtésére, ám a szép szavakat a valóság az esetek túlnyomó többségében cáfolta.

Bár a Mitsubishi a lézeres háttérvilágítással működő LCD technológia egyik zászlóvivője, az új modellekben mégis a keretbe épített LED-eket favorizálták. Természetesen mind a hat tévé Full HD felbontást kínál. A készülékek állítólag több mint száz különféle netes alkalmazás megjelenítését támogatják, így például a Facebookot, a Twittert, a Pandorát, a Picasát vagy épp a Filckrt. Ráadásul jó néhány sajtótermék, így mondjuk a The New York Times, illetve az Associated Press online verziója is elérhető általuk.

Az új készülékek közül a legolcsóbb a negyven hüvelykes képátlóval rendelkező LT-40164, amely 1699 dollárba kerül, a legdrágább pedig az 55 colos LT-55265, amelyért 3199 dollárt kell kifizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés