Hirdetés

Gondok a PSP 3000 kijelzőjével?

Nemrég jelent meg a Sony PSP 3000-es verziója, mely beépített mikrofonjával és új fejlesztésű kijelzőjével hívta fel magára a figyelmet. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a legújabb masina képernyője sem sikerült problémamentesre. Érdemes visszaemlékezni, hogy a legelső PSP változat kijelzője elsősorban pixelhibákkal küszködött és viszonylag magas válaszidejétől sem voltak elragadtatva a rajongók. A PSP 2000-es verzió már megoldást talált a képpontproblémákra, viszont az utánhúzás jelensége még mindig gondot jelentett. Ennek megfelelően a Sony az október közepén megjelent PSP 3000 fejlesztése közben a legnagyobb figyelmet a termék kijelzőjének szentelte. A megfeszített munkának meg is lett az eredménye, ugyanis az új megjelenítő az elődhöz képest színgazdagabb lett, emellett a panel válaszideje 30-ról 8 ms-ra csökkent, miközben 400:1 kontrasztaránya 2000:1-re erősödött.

A vásárlók azonban elégedetlenek az új modell képernyőjével, ugyanis a visszajelzések alapján a kijelző csíkozódik. A mellékelt kép szemlélteti a problémát, viszont érdemes megjegyezni, hogy a valóságban nem ennyire feltűnő a jelenség. Az ábra csak az eltérés lényeget nagyítja fel.

A Sony elmondása szerint a csíkozódás nem annyira zavaró tényező, figyelembe véve azt a tényt, hogy a PSP 3000 kijelzője számos ponton javult az elődhöz képest. A szóvivő közölte, hogy nem hibáról, hanem az alkalmazott technológiák mellékhatásáról van szó, mely szoftveres beavatkozással nem javítható. Ezzel a mondattal tulajdonképpen elhárította felelősségét a cég, jelezve, hogy nem kívánnak javítani az elégedetlenkedő vásárlók helyzetén. A játékosok tehát választás elé lettek állítva, vagy eltűrik az új termék csíkozódását, vagy visszatérnek a régebbi masinához, melynek képminősége más területeken hagy kívánnivalót maga után.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés