Hirdetés

Táplálás az adatkábeleken

A D-Link egy új termékcsomagot vezet be a piacra, melynek segítségével olyan eszközök áramellátása is megoldható a hálózati kábelen keresztül, amelyek nem támogatják a Power over Ethernet (PoE) használatát. A csomag a Web Smart DES-1316 switchből és két darab DWL-P50 adapterből áll.

A DES-1316 tizenhat 10/100BASE-T(X) porttal rendelkezik, ebből nyolcon keresztül képes az IEEE 802.3af szabvány szerint tápellátást is nyújtani a hozzá csatlakozó eszközöknek, például IP-telefonoknak, hálózati kameráknak vagy WLAN hozzáférési pontoknak – portonként legfeljebb 15,4 wattot biztosítva. A kapcsoló támogatja a különböző VLAN-okhoz tartozó csomagok 802.1q szerinti címkézését (legfeljebb 16 VLAN, maximum négy port trönkölésével), valamint a kis késleltetést igénylő adatok (pl. hang- vagy videófolyamok) 802.1p szerinti priorizálását (max. 2 sor).

A rendszergazda egy webes felületen egyszerűen elvégezheti a szükséges konfigurációt, ugyanitt lehetősége van a forgalom figyelésére és a naplózott adatok megtekintésére. A switch 512 kB csomagpufferrel rendelkezik, és 4000 MAC-címet képes tárolni; kapcsolási teljesítménye 3,2 Gbps. Ahogyan az elvárható, a portsebességet a csatlakoztatott eszközhöz igazítja, és érzékeli azt is, egyenes vagy keresztkötésű kábelt kapcsoltak-e rá, és korrigálja az esetleges hibát.

A csomag másik eleme két DWL-P50 PoE-adapter, amelyek fordított PoE-injektorként működnek, azaz az adatkábelen érkező táplálást leválasztják, és egy hagyományos Ethernet-interfészt és egy tápcsatlakozót biztosítanak kimenetként. Ezzel olyan eszközök áramellátása is megoldható külön táphálózati csatlakozó (konnektor) nélkül, amelyek amúgy nem támogatják a PoE-t. A DWL-P50 adapter az injektortól vagy – esetünkben – a PoE-t szolgáltató switchtől legfeljebb 100 méteres távolságban helyezhető el, kimenetén 5 voltos (2,5 A) vagy 12 voltos (1 A) tápfeszültséget tud nyújtani.

Az említett készülékek külön is megvásárolhatók és természetesen más eszközökkel is kombinálhatók, a január közepén piacra kerülő csomag árszabása azonban várhatóan valamivel kedvezőbb lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés