Hirdetés

Router játékosoknak

Az otthoni és kis irodai hálózati eszközök piaca általában kevés érdekes újdonságot vonultat fel az új technológiákat használó eszközök körében. Jó ideje piacon vannak a gigabites LAN-vezérlők, a rádiófrekvenciás kommunikáció pedig felfutó ágban van. Az iparág egyik legjelentősebb, remek ár/teljesítmény mutatóval rendelkező hálózati eszközöket gyártó cégeként számon tartott D-Link most egy olyan perifériával rukkolt elő, amelyet garantáltan nem látott eddig a piac: a DGL-4300 a világ első vezeték nélküli gamer routere.


A gamerek kedvencévé válhat

Az internetes szerverekhez csatlakozó FPS játékosoknak a leghalálosabb ellensége a lag, amiért többnyire az adatforgalom rövid ideig tartó megakadása okolható. Az új D-Link router igyekszik az efféle halálos "döccenéseket" legalább kliensoldalon orvosolni, melyhez a cég saját fejlesztésű GameFuel technológiáját hívja segítségül, ami nem más, mint egy sajátos csomagelemző- és feldolgozó program. A GameFuel a router nagyteljesítményű processzora segítségével elemzi az adatforgalmat, és a játékprogramok által továbbított adatcsomagoknak prioritást nyújt.

A D-Link GamerLounge névre keresztelt routere négy gigabit ethernet portjával, és a 802.11g szabványnak megfelelő (SuperG támogatással rendelkező) vezeték nélküli hálózatával lehetőséget nyújt arra, hogy több kliens csatlakozhasson villámgyors kapcsolattal a szerverhez, legyen az akár az interneten, akár a helyi hálózaton. A router fejlesztői nem zárták ki, hogy egy játékgépen is tárolhatnak létfontosságú adatokat a felhasználók, ezért az eszközt ellátták tűzfal-funkciókkal is, illetve az éter felől érkező kíváncsiskodókat távol tartó WPA és WEP titkosítással, fizikaicím-szűréssel.

A GamerLounge router jelenlegi vagy reménybeli felhasználói számára egy új oldalt is elindított a D-Link, ahonnan többek között szoftverfrissítések tölthetők le a DGL-4300-as modellhez, illetve 180 dolláros áron (mintegy 35 000 forint) meg is vásárolható itt a termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés