Hirdetés

Kedvező árú Wi-Fi eszközök Hollandiából

Az Allied Data Technologies bemutatta Tornado márkanév alatt forgalmazott hálózati eszközeinek új családját, a kedvező árú Value Seriest. A termékvonal első három tagja a Tornado 140 router és Wi-Fi hozzáférési pont, a Tornado 121 PC Card és a Tornado 122 nevű, PCI felületű hálózati kártya. Mindhárom eszköz kompatibilis az IEEE 802.11g szabvánnyal, így adatátviteli sebességük ideális esetben bruttó 54 Mbps.

A Tornado 140 öt (négy LAN + egy WAN) RJ45 csatlakozóval rendelkezik, amelyeken keresztül 10 vagy 100 Mbps sebességgel képes kommunikálni, és az egyenes-, illetve keresztkötésű kábelek helytelen használatát is automatikusan korrigálja. A router DHCP kliensként és szerverként is funkcionál, biztonsági szolgáltatásai közül kiemelendő a címfordítás (NAT), a MAC címek, IP címek, portszámok vagy domainnevek szerinti szűrés, valamint az SPI tűzfal; VPN-kapcsolatok csomagjait feldolgozás nélkül továbbítja. A vezeték nélküli adatátvitel biztonságáért WEP vagy WPA titkosítás felel. Az útválasztó támogatja az UPnP eszközöket és a dinamikus DNS-t is, konfigurálása webes felületről könnyen elvégezhető.

A Tornado 121 PCMCIA formátumú, a Tornado 122 pedig PCI csatolójú kártya, a hálózati kapcsolatra vonatkozó specifikációik azonban jórészt megegyezők. Beltérben maximum 30-75 méteres, míg szabadtéren 100-300 méteres távolság áthidalását teszik lehetővé – persze ez erősen függ a környezet sajátosságaitól és az esetleg közelben tevékenykedő egyéb Wi-Fi, illetve más mikrohullámú eszközök jelenlététől. Adóteljesítményük 802.11b átvitel esetén 17 dBm, 802.11g esetén pedig 13 dBm; vevőérzékenységük 54 Mbps sebességű forgalmazáskor -70 dBm körül van. Mindkettő működik infrastruktúra és ad-hoc üzemmódban, és ami az alsó árszegmensben még mindig nem triviális, a 64/128 bites WEP titkosítás mellett a 802.1x és a WPA biztonsági protokollokat is támogatják.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés