Hirdetés

Szintet lép az Intel vPro

Az Intel bemutatta a második generációs vPro technológiát, ami az üzleti szférába szánt notebookok és asztali PC-k esetében alkalmazható. Az alapokat a januárban megjelent Sandy Bridge-es Core processzorok szolgáltatják. Gyakorlatilag nincs szó hardveres változásról, vagyis a technológiát a gyártók kapcsolják be a BIOS-on keresztül. Persze ezek a BIOS-ok nem elérhetőek az otthonra szánt gépekhez, így a vPro aktiválására házilag nincs lehetőség.

A vPro esetében fő a biztonság. Az Anti-Theft Technology 3.0 a tolvajok dolgát nehezíti meg. Az ellopott laptop akár értékes adatokat is tárolhat, és nem lenne jó, ha ehhez hozzáférnének. A felhasználó SMS-sel, vagy a termék gyártójánál kérheti a notebook lezárását, ami 3G-s hálózaton keresztül történik meg, amint a tolvaj bekapcsolja a gépet. Természetesen a zárást fel lehet oldani, amint előkerül a masina. A felkutatást a Locator Beacon segíti, ami GPS segítségével képes meghatározni a termék helyzetét.


[+]

Az új Identity Protection Technology az adathalászok ellen került kifejlesztésre. A normál jelszó alkalmazása mellett a termék 30 másodpercenként egy hatszámjegyű numerikus kódot generál, biztosítva azt, hogy csak a felhasználó léphessen be a kiválasztott felületre. Ezt a technológiát a Symantec és a VASCO használja majd elsőként.

A konfigurálás is egyszerűbb lett, ugyanis távoli elérés mellett automatizálhatók a vPro beállításai. Ezenkívül a Keyboard-Video-Mouse (KVM) Remote Control szolgáltatás is a kényelmet szolgálja, ugyanis a rendszergazdák nagyobb felbontásban láthatják az adott felhasználó munkaasztalát.

A gyártópartnerek közül a Dell, a Fujitsu, a HP és a Lenovo már érdeklődik a technológia implementálásával kapcsolatban. Sőt az új generációs vPro hamarosan jön a Xeonokra is, ahol a belépőszintű munkaállomásokba tervezett E-1200-as modellekben tűnnek majd fel.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés