Hirdetés

A szerverpiacban is gondolkodik az ARM

Az ARM-ről sokaknak a rendkívül alacsony fogyasztás és a mobilizáció jut eszébe. Ez alapvetően nem is baj, hiszen a brit chiptervező vállalat főleg a mobil piacon aktív, így a processzorarchitektúráit is ide tervezi. Warren East azonban egy érdekes kijelentést tett az EE Times által készített interjú során. A cég elnök-vezérigazgatója szerint egy éven belül megérkezhetnek az ARM alapokra épülő szerverek.


Warren East

A nyilatkozat első hallásra kissé erősnek tűnik, azonban érdemes megjegyezni, hogy a korábban bemutatott ARM Cortex-A9 MPCore architektúra már négy processzormagot is kezel, az órajel pedig 2 GHz-ig is felkúszhat. Gyakorlatilag ezt a rendszert csak egy nagysebességű kommunikációs interfésszel kellene kiegészíteni, és a szerverekben is alkalmazható lenne az elgondolás. Persze a szerverpiacon a magas teljesítményigény is komoly szempont, ám Warren East szerint a szegmensben egyre nagyobb az igény az energiahatékony megoldásokra, hiszen az üzemeltetési költségek visszaszorítása nagyon fontos szempont lett a vállalatok számára.

Sajnos a partnerekről nem nyilatkozott a cég első embere, így kénytelenek leszünk kivárni azt az előzetesen jósolt 12 hónapot, amíg megjelenik az első ARM alapokra épülő szerver.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ARM

Előzmények

Hirdetés