Hirdetés

Széles formátumú és LED-es nyomtatók léptek a porondra

A Xerox és a Brother bejelentette, hogy új nyomtatók kerülnek piacra, melyeket a tervezők elsősorban a vállalati igényekre szabtak. Az előbbi gyártó a 6279-es típusjelzésű, széles formátumú készülékkel újít, míg az utóbbi a HL-3040CN és HL-3070CW névre keresztelt LED-es modelleket kínálja.

A Xerox 6279 nevű, széles formátumú nyomtató a nagyméretű, bonyolult műszaki és építészeti perspektivikus rajzok, kapcsolási rajzok és szerkezeti tervek nyomtatásához, másolásához, valamint szkenneléséhez ajánlható. A készülék percenként kilenc, 610 x 914 mm-es vagy A1 méretű nyomat előállítására képes, maximum 600x600 dpi felbontással.


Xerox 6279 [+]

Az opcionálisan választható szkenner segítségével a termék nyomtatás közben másodpercenként akár hat képet szkennel, sőt az elhasznált dokumentumok sem jelentenek neki gondot, ugyanis a rendszer képes a víz vagy a gyűrődések által okozott hibák korrigálására. A berendezés négy tekercs nyomtatópapírt, pauszpapírt vagy filmtekercset tárol, ami biztosítja a folyamatos munkavégzést.

A Xerox 6279 elérhető lesz csak nyomtatóként, illetve a másolóként és nyomtatóként egyaránt. Ez utóbbi berendezés fekete-fehér szkennere igény esetén akár színessé is bővíthető. A lapolvasó többféle fájlformátumot támogat, és lehetővé teszi, hogy a felhasználók e-mail címre, ftp-re vagy távoli nyomtatóra küldjék a beszkennelt dokumentumokat. Az új modell hamarosan elérhető lesz, de a különböző konfigurációk árait nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

A Brother rögtön két új készüléket is bemutatott, melyek a vállalat első LED technológiára épülő nyomtatói. A HL-3040CN és HL-3070CW névre keresztelt termékek percenként 16 darab színes nyomatot készítenek, melyek felbontása 600x2400 dpi lehet. A berendezések LCD kijelzővel is rendelkeznek, továbbá a kisebb és a nagyobb verzió 32, illetve 64 MB-os memóriája opcionálisan 512 MB-ra bővíthető. A különálló toner és dobegység az üzemeltetési költségeket csökkentheti, emellett mindkét nyomtatón megtalálható a Secure Print gomb, amelynek használatával a felhasználó jelszóval védve, biztonságosan tudja kinyomtatni a bizalmas dokumentumokat.


Brother HL-3040CN és HL-3070CW [+]

A HL-3040CN vezetékes hálózatra köthető, míg a HL-3070CW már Wi-Fi kapcsolatot is támogat. Ezenkívül az utóbbi modellen USB interfész is található, mely lehetővé teszi a pendrive-okról történő közvetlen nyomtatást (PDF-ből és JPEG-ből). A Brother HL-3040CN és HL-3070CW elnevezésű LED-es nyomtatói az év végétől lesznek elérhetők Magyarországon, az árakról azonban csak később nyilatkozik a gyártó.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés