Hirdetés

SXGA+ felbontású 3D-s projektor az Acertől

Legyen az üzleti vagy oktatási felhasználás, egészségügyi alkalmazás vagy otthoni szórakozás, a felhasználók igénye a nagy felbontásra egyre csak növekszik. Az említett trend figyelembevételével bővítette ki az Acer a projektor kínálatát a P5403 típusjelzésű termékkel.

A 120 Hz-es frissítési rátával dolgozó készülék a DLP 3D Ready technológiának köszönhetően képes a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére. A HDMI csatlakozó sima kapcsolatot biztosít a legújabb digitális forrásokkal, míg a True 24p tulajdonság lehetővé teszi, hogy a projektor a 24 fps-es 1080p-s videókat is képes legyen megjeleníteni.

Acer P5403
Acer P5403

A fejlett lámpatechnológiának köszönhetően akár 3500 ANSI lumenes fényerőre és maximálisan 3000:1 kontrasztarány megteremtésére is van lehetőség. Ezen felül a hálózati menedzsment eszközök között megtalálható a távoli felügyelet, vezérlés és jelentéskészítő rendszer is. Az Acer P5403-as projektor teljesen kompatibilis a Crestron hálózati rendszerrel, ami a projektor teljes, helyi hálózaton történő vezérlését teszi lehetővé. Ez a megoldás számos hasznos lehetőséget rejt magában, mint például monitoring, távoli ki/bekapcsolás (ütemezhető), távoli kivetítésvezérlés, párhuzamosan több projektor vezérlése, figyelmeztető szöveg megjelenítése, online párbeszéd a rendszergazdával, valamint e-mail figyelmeztető rendszer és még pár egyéb szolgáltatás. Továbbá a távoli asztal funkció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy távolról hozzáférjen bármely PC-hez, melyet az Acer eProjection alkalmazáscsomag aktivált, és csatlakoztatva van a projektorhoz a helyi hálózaton keresztül. Tehát a felhasználónak nincs más dolga, mint csatlakoztatni egy billentyűzetet illetve egy egeret a projektorhoz, és máris elérhet egy olyan PC-t, mely egy másik szobában van elhelyezve.

A készülék rendelkezik az Acer ColorBoost II+ technológiával, amely egy optimalizált hatszegmenses színtárcsából, erős képfeldolgozó rendszerből és egy fejlett lámpa hullámformátumból áll, hogy a színteljesítmény még jobb legyen, míg az Acer eView Management feljavítja a színek fényerejét és automatikusan a vásznon megjelenő tartalomhoz igazítja azt. Idővel a hagyományos projektorok esetén rendszerint szembe kell néznünk a színhanyatlás jelenségével, mely sárgás vagy zöldes árnyalatot kölcsönöz a vászonra vetített képeknek. Most az Acer projektorok, a ColorSafe és DLP technológiák jóvoltából, valamint az Acer színkompenzációs technológiája révén még hosszú használat után is garantálják a képek integritását, gyakorlatilag immunissá téve őket a színhanyatlás jelenségével szemben.

Bármilyen felszereléssel kapcsolatos kihívást könnyen megoldható a 40°-os függőleges trapézkorrekció jóvoltából. Ez a tulajdonság helyrehozza a függőleges torzításokat, így a kivetített kép mindig tökéletesen derékszögű lesz, függetlenül attól, hogy hogyan is helyezték el a projektort. Végül, a felhasználók könnyedén ki tudják cserélni a lámpa modult még akkor is, ha a projektor a mennyezetre van felszerelve, köszönhetően az Acer felülről behelyezhető tervezésének. A 3000 órás élettartammal rendelkező lámpával felszerelt projektor Magyarországon is a boltokba kerül. A termékért a külföldi boltokban körülbelül 1400 dollárt kell fizetni, átszámolva közel 300 000 forintot.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés