Hirdetés

A Texas Instuments bemutatta legújabb, pico projektorokba szánt chipjét

A barcelonai Mobile World Congress-en leplezte le a Texas Instruments – avagy a DLP technológia atyja – a legújabb, kisméretű projektorokba szánt chipjét. Az nHD Pico névre keresztelt termék azt jelzi, hogy a várt áttörés elmaradása ellenére a piko projektorok fejlesztése nem állt le, és a gyártók továbbra is látnak fantáziát a termékekben.

Texas Instruments nHD Pico
Texas Instruments nHD Pico

A modell 640x360 képpont felbontásra képes, ami a házimozitól azért még odébb van, de üzleti eszközökbe, ábrák, prezentációk megjelenítéséhez már egész jó lehet. A kontrasztaránya állítólag 1000:1, viszont a fényerejéről nem szólnak a hírek, pedig az lenne igazán érdekes, hiszen jelenleg talán ez a mini vetítők Achilles-sarka.

A megoldást már be is építették egy konkrét termékbe. Az Acer lett a szerencsés, amely elsőként kapta meg az eljárást, és gyorsan integrálta is egyik eszközébe (a hírek a C20-ról szóltak, de az nem lehet, hiszen az az eszköz Magyarországon is elérhető már és más technikai paraméterekkel bír), amely szintén bemutatkozott Barcelonában. Az okostelefon méretű készülék USB-n keresztül kapja az éltető energiát, és egyelőre nem rendelkezik beépített akkumulátorral, ám az év későbbi szakaszában az akkumulátoros verzió is megérkezhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés