Hirdetés

Extrém felbontást kínál a HP Reverb VR headset

Teszi ezt a Windows Mixed Reality platformjára építve, ráadásul két verzió is készül.

A HP április végére ígéri a Reverb VR headsetet, amelyből jön egy konzumer és egy professzionális verzió is. Az alap mindkét esetben ugyanaz, így a fejlesztések két darab 2,89 hüvelykes kijelzőt kaptak, amelynek meghajtása DisplayPort 1.3 interfészen keresztül történik, a felbontás pedig 2160x2160 pixel. Ezzel két szemre levetítve 4320x2160 pixeles részletességel történik a leképezés, 90 Hz-es frissítés mellett, míg a látószög nagyjából 114 fokos. A fejkövetést 6DoF mozgásérzékelés biztosítja, vagyis a headset teljesen önálló, nem szükséges külső érzékelő a fej pozíciójának meghatározásához. Továbbá a mellékelt, Bluetooth interfészen keresztül kommunikáló kontrollerek is 6DoF mozgásérzékeléssel működnek, illetve a fejhallgató sem maradt le.

A konzumer és egy professzionális modell között a különbség csak annyi, hogy utóbbi gyárilag kínál egy 0,6 méteres kábelt a HP Z VR Backpack PC-jéhez, valamint az arcpárnája is mosható, ami egy munkahelyen hasznos tud lenni, hiszen egy headsetet többen is használnak.


[+]

A HP Reverb VR a Microsoft Mixed Reality platformjával kompatibilis, vagyis minimum Windows 10 Fall Creators frissítéssel rendelkező PC-ken használható, illetve a Valve korábbi munkájának hála a SteamVR is működik rajta.

A Reverb VR heteken belül megérkezik, a konzumer verzió ára 599 dollár lesz, míg a professzionális modellért valamivel többet kell fizetni. A garancia mindkét esetben egy év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés