Hirdetés

Spire X2 6011 MOD – az eddigi legkomolyabb gamer házuk

A Spire számítógépházai főleg az alsó-középkategóriában szoktak nevezni, és elsősorban a játékosok állnak a célkeresztben, ennek megfelelően a márka hallatán nem feltétlenül a minőség és a diszkrét megjelenés az első jelzők, amelyek az ember eszébe jutnak, azonban legújabb modelljük, az X2 6011 MOD ezen a kialakult képen próbál meg valamelyest változtatni.


[+]

Az 521 x 232 x 526 mm-es és 9,5 kg-os torony 0,8 mm-es SECC acélból készült, megjelenése aránylag egyszerű, bár azért a minimalista stílustól messze van, de kategóriáját nézve még a szolidabbak közé tartozik. Előlapját a két darab 120 mm-es, kék LED-es ventilátor légbeömlője és kivehető porszűrője utalja, fölötte egy mélyebben 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely ül. Az I/O panel a ház tetején egy eltolható ajtó mögött kapott helyet, itt a 2 x USB 3.0 és 2 x USB 2.0 port, valamint a szokásos audioaljzatok mellett egy memória kártyaolvasó is megbújik.


[+]

A célközönséget figyelembe véve természetesen ablakos panel figyel az oldalán, ezt eltávolítva egy szerszámmentesen szerelhető belső tárul a szemünk elé, már ami a meghajtókat illeti. A 90 fokban kiforgatott merevlemezkeretbe fiókos megoldással összesen nyolc darab 3,5”-es adattároló rögzíthető. Ennek felső része könnyen eltávolítható, így méretesebb videokártyák is gond nélkül a rendszerbe illeszthetők. A szerelőablakkal és kábelcsatornával megtámogatott alaplaptálca ATX és microATX formátumú deszkákat fogad.


[+]

A hűtésről a már említett elülső ventilátorok mellett egy 120 mm-es hátsó és 2 x 120 mm-es felső ventilátor is található a házban, ezek szintén kék LED-es megvilágításban tetszelegnek. Vagyis összesen öt ventilátor gondoskodik a vélhetően elégséges légcserélésről. A hátlapon négy furat sorakozik, amelyek egy esetleges folyadékhűtés tömlőinek átvezetését szolgálhatják.


[+]

A Spire X2 6011 MOD háznak a gyártótól megszokotthoz képest nem csak látszólagos a minősége, de ezzel együtt vételára is magasabb, 139 eurós árcédulájával más neves gyártók moddelljeivel kell felvennie a versenyt.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Spire

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés