Hirdetés

NZXT Phantom 820 ház: fantom, amit nehéz lesz nem észrevenni

Az NZXT Crafted szériába tartozó futurisztikus, a lekerekített és szögletes íveket jól variáló Phantom házak mindig is különleges helyet foglaltak el a gyártó kínálatában, így a sorozat legújabb tagjának érkezését is idejekorán beharangozták. Ma reggel le is hullott a lepel az újdonságról, amely a Phantom 820 elnevezést viseli.


(forrás: techPowerUp!)

A 820-as java részben acélból és műanyagból készült, így reméljük, hogy a gyártó ügyelt az anyagok megmunkálására és fényezésére. Apropó, megmunkálás: vélhetően a dizájnerek nem keveset izzadtak az öntőformával, mire a házsorozat védjegyéül szolgáló töréseket és lekerekítéseket sikerült megfelelően előállítani. A Phantom formavilága ugyanis továbbra is érdekes, de biztosan megosztja majd a közvéleményt, hiszen a letisztult megjelenést vegyítették az olyan kihívó elemekkel, mint az ablakos oldallap vagy éppenséggel a LED-es díszvilágítás. A formavilág persze nem a véletlen műve, az új Phantom is a lopakodók stílusjegyeit örökíti tovább, amelyek jellegzetességei az erősen szögletes megoldások.


(forrás: techPowerUp!)

Méreteit tekintve az új ház semmivel sem visszafogottabb, mint az eddigi modellek (235 x 612 x 650 mm), sőt, XL-ATX mérettől kezdve mini-ITX-ig mindenféle alaplapot képes befogadni, és a grafikus kártyák számára is 350 mm-es helyet biztosít. Ezekhez természetesen mellékelték a megfelelő kivágásokat és gumival bélelt kábelbújtató réseket, hogy mindegyik alaplapméret esetén megoldható legyen a madzagok esztétikus elvezetése. Meghajtóhelyekkel is bőven ellátták az újdonságot, hiszen 90 fokban kinyitható előlapja mögött 4 darab 5,25" meghajtóhely, belül pedig további 2x3 darab 3,5/2,5 colos, tálcás rendszerű, kivehető rekesz sorakozik, ami az NZXT Switch 810-ről lehet ismerős.


[+]

Az alulra szerelhető tápot használó Phantom beltere nem csak hatalmas mérete és variálhatósága miatt, hanem sok más szempontból is érdekes, noha kísérteties hasonlóságot mutat az előbb említett Switch 810-zel. Jól láthatóan próbáltak olyan kialakítást találni, ami biztosítja az optimális és jó hatásfokú, mégis halk hűtést, legyen az víz vagy levegős rendszerű. Ennek érdekében a házat alapból három darab 200 mm-es és egy darab 140 mm-es légkavaróval szerelték fel, de ezek száma tovább bővíthető. Érdekesség ezzel kapcsolatban, hogy a tárolórekeszek mögé helyezhető szélgép kerete néhány fokos szögben mozgatható, így a légáramlatot igény szerint, egyedi módon befolyásolhatjuk. Az pedig már szinte magától értetődik, hogy azok a ventilátorok, melyek a házon kívülről jutnak friss légáramlathoz, könnyen kivehető és mosható porszűrővel vannak ellátva. Valószínűleg a vízhűtéses rajongótábor is elégedett lesz, hiszen a gumis tömlőkivezetéseken felül a ház aljában és tetejében is helyet biztosíthatunk nagyobb radiátoroknak, igaz, az alsó helyre csak akkor szerelhetünk duplaventilátoros egységet, ha az alsó HDD-keretet eltávolítjuk. Természetesen a hátoldali kivezetést is úgy tervezték, hogy szükség esetén bevethető legyen erre a célra.


(forrás: techPowerUp!)

Mint említettük, a ház LED-es külső és belső megvilágítást kapott, ami nem teljesen elítélendő, hiszen amellett, hogy több színben pompázik, akár ki is kapcsolható. Ötletes megoldás, hogy egy külön gombbal aktiválható az alaplapi kivezetéseket megvilágító LED, hogy sötétben könnyebb legyen kotorászni a gép mögött. A LED-ek színének és intenzitásának variálásához szükséges kezelőszervek a kinyitható előlap mögött kaptak helyet, egy SD szabványú memóriakártyákat fogadó kártyaolvasóval egyetemben. A ház tetejére száműzték az I/O panelt, ami jelen esetben több részből áll. A bal szélre került a nem kevesebb, mint hat (négy 2.0-s és kettő 3.0-s) darab USB aljzat, míg az ellentétes szélen a hangcsatlakozók és a beépített négycsatornás (maximum 4x15 W) ventilátorvezérlő gombjai terpeszkednek. Sajnos a megannyi extra mellett külső tárolók csatlakozási lehetőségére nem gondoltak a tervezők.


(forrás: techPowerUp!) [+]

Az NZXT 250 dolláros árcédulát szabott a Pantom 820-nak, ami matt fekete, fehér és acélszürke színben kerül a boltokba. A garancia két év.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NZXT

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés