Hirdetés

Raidmax Cobra gamer ház – foltokban méregzöld, de ez a kobra nem köp

A Raidmax egy olyan, játékosoknak készült házzal jelentkezett, amely sok kis aprósággal kívánja még kényelmesebbé és élhetővé tenni a rendszert. A Cobra méretkategóriáját tekintve midi torony, kiterjedése 525 x 240 x 460 mm, vagyis aránylag szélesnek mondható; ennek több pozitív hozadéka is van, mint az később látható lesz. Megjelenése kategóriájában átlagosnak mondható: merész formájú légbeömlők és kiszögelések, valamint a kötelező LED-es megvilágítás sem maradhatott ki. Kialakítása egyébként teljesen szimmetrikus, külseje feketére festett.


[+]

Előlapján a kissé Transfomersesre sikerült méretes légbeömlő felett látható az USB 3.0 porttal is megtámogatott I/O panel, a sort végül 3 x 5,25”-es külső meghajtóhely zárja. Utóbbiak takaró paneljei rugós zárszerkezetüknek köszönhetően könnyen eltávolíthatók. Az ablakos oldallap hátsó élét egy kihajtható füllel vértezték fel, így a panel levétele is kényelmesen megvalósítható. A beltér legszembetűnőbb sajátossága, hogy az alaplaptálca zöld színű, minden más alkatrész fekete. Ettől függetlenül a tálca nyújtja az elvárt minimumot, ráadásul a ház széles felépítése miatt az oldallap és az alaplaptálca között 25 mm-es rés áll rendelkezésre a kábelek rejtett elvezetésére, ahol még a vastagabb kötegek is gond nélkül eltekergőzhetnek.


[+]

A 90 fokban kiforgatott merevlemezkeret alsó részébe 3 x 3,5”-es HDD rögzíthető, a felső szekcióba pedig szintén 3 x 3,5” vagy 4 x 2,5”-es adattároló csúsztatható szerszámmentesen szerelhető fiókok segítségével. Utóbbi részleg oldallapja mozgatható, így lehetséges, hogy 3,5” és 2,5” méretű meghajtókat is fogad, teljes eltávolításával pedig 414 mm áll a méretesebb bővítőkártyák számára. A torony szélességéből adódóan CPU-hűtő kompatibilitási problémák nem igen lesznek, már ami a magasságot illeti, ennek értékét 176 mm-ben maximalizálták.


[+]

A huzatot alapesetben egy 120 mm-es, zöld LED-es elülső és egy szintén 120 mm-es hátsó ventilátor biztosítja, ez két 120/140 mm-es vagy egy 180 mm-es felső és egy 120 mm-es alsó egységgel fokozható. Érdemes még megemlíteni, hogy a tápot külön porszűrő védi a szennyeződésektől. A biztonság kedvéért a vízhűtés előkészítést sem spórolták le, ráadásul ezek gumiszegélyt is kaptak (ellentétben a kábelbújtató résekkel).


[+]

A Raidmax Cobra gamer ház decemberben először az Egyesült Államokban és Kanadában kerül a boltok polcaira, vételára 69 dollár lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés