Hirdetés

360 fokban rögzít a speciális VR-kamera, a Bison

A múlt héten véget ért NAB Show kapcsán még mindig érkeznek a csemegék. A virtuális valóság mindenhol tombol, nem volt ez másként itt sem. A Condition One csapata, akik már akkor VR tartalom készítéssel foglalkoztak mikor még sokan nem is hallottak róla, most új szintre lépet. Bemutatták ugyanis a Bison (magyarul bölény) névre keresztelt, kültérre szánt VR kamerájukat, melyet kimondottan a terepre terveztek. Azonban nevét nem a robusztus kialakítása miatt kapta, hanem a prototípussal készített első felvétel témájáról.


Kattintásra galéria nyílik! [+]

A szerkezet összesen 16 kamerát rejt, mellyel 360 fokban képes sztereokopikus 3D felvételek készítésére, melyet a több mikrofonos rendszernek köszönhetően térhatású hang egészít ki. A videók 48 kép/mp sebességgel és illesztés után 5,7K felbontással kerülnek rögzítésre, egy feltöltéssel akár 2 órás hosszal. Az optikák, melyekről nincs bővebb információ, 60 cm-es legkisebb fókusztávolsággal rendelkeznek, amivel a tér érzetét szerették volna érezhetőbbé tenni, hogy akár csak egy karnyújtásnyira kerül a téma, mondta az alapító, Danfung Dennis. Az intenzív hőtermelés és az akár tűző napon való használatot is lehetővé tevő aktív hűtés mellett természetesen távvezérlést is kapott a szerkezet, így akár közel 800 m-es távolságból is irányítható egy tablet segítségével. Maga a váz egyébként szénszálas műanyag és alumínium felhasználásával készült, hogy minél könnyebb és strapabíróbb legyen.

A felvételek összefűzése a Condition One saját szabadalmaztatott szoftverével készül, mely teljesen automatizálható, így állításuk szerint a leggyorsabb és legjobb minőségű a területen. A Bison alapvetően igencsak hasonló a piacon lévő többi megoldáshoz, mint például a hihetetlenül drága HyperVR, mely RED Dragon kamerákra épít, a GoPro Odyssey, a Google Jump vagy a Facebook-féle Surround 360, amihez talán leginkább hasonlít. Azonban a Bison nem lesz elérhető végfelhasználók számára, csak a C1 stúdióval társulva válik elérhetővé a használata.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés