Hirdetés

GoHawk: vezérlés foggal-körömmel

Újabb érdekes Kickstarter kampány került elő, mely a GoPro akciókamerák vezérlését kívánja könnyebbé tenni, ha azt már például a sisakon, mellkaspánton vagy a járművünkön rögzítettük. Az alaptézis szerint ugyanis, bár a rögzítés következtében valóban nem kell kézzel fognunk az eszközt, azonban ha bármi szeretnénk közben vele csinálni, pl. fotót készíteni, akkor bizony érte kell nyúlnunk. A jelenleg még csak prototípusként létező GoHawk erre kínál megoldást; egyszerűen a kamera hátsó portjára csatlakoztatva további extra portokat kapunk.

Ezek egyike a kioldótért felel, amit akár foggal, nyelvvel is aktiválhatunk, vagy a kormányra is rögzíthető változatot is használhatjuk, de a szabvány 2,5 mm-es csatlakozónak köszönhetően valójában bármilyen kioldóval használható. A másik csatlakozási lehetőség egy LED-indikátor, amit a sisakba vezetve, folyamatosan követni tudjuk a fényjelzéseken keresztül, hogy épp mi a helyzet a kamerával. Illetve kapunk egy USB portot is, amivel külső akkumulátorokról is tölteni tudjuk a GoPro-t, ezáltal meghosszabbítva az üzemidőt.


[+]

A csak GoPro Hero4 kamerákkal kompatibilis eszköz a sikeres kampány esetén 120-170 dollár közötti áron lesz elérhető kiszereléstől függően, míg a szállítás várhatóan szeptemberben kezdődik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • GoPro

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés