Hirdetés

Komoly riválist kaphat a GoPro Hero4: jön a Xiaomi Yi 2

A Xiaomi Yi akciókamera egy bő évvel ezelőtt indult hódító útjára, és olcsó alternatívát kívánt nyújtani a piacon uralkodó GoProval szemben. Ez többé kevésbé sikerült, ám az utódtól nem meglepő módon még többet várhatunk a most kiszivárgott információk alapján. A modellfrissítéssel megkapjuk a 4K felvételi képességet 30p sebességgel, de lesz 1080p 120 kép/mp-es lehetőség, ami egészen 240 kép/mp-ig mehet fel, de itt már be kell érnünk a 720p-vel. Az első verziót sok kritika érte, amiért magán a kamerán nincs kijelző, ingadozó a minőség (gondolva elsősorban a hang- és fókuszhibára), és az alkalmazás sem mindig állt a helyzet magaslatán, főleg a kezdetekben. Erre a problémára kínál megoldást a Gorilla Glass által védett 2,19"-os kijelző, melynek felbontása 640x360 képpont, míg betekintési szögei 160 fokosak, ami a legtöbb helyzetben kielégítő lesz.


(forrás: gizmochina.com) [+]

Az alapot ezentúl a 12,35 MP-es Sony IMX377-es szenzora adja a korábbi IMX206-tal szemben. A 16 MP-ről való visszalépés valószínűleg nem lesz kárára a minőségnek. Szintén említést érdemel az új jelfeldolgozó, a GoPro Hero4 Blackben is megtalálható, 28 nm-es, kétmagos Ambarella A9SE75 processzor is, mely a 4K képessége mellett az alacsony energiaigényéről vált ismertté. Ehhez jó partner lesz az 1400 mAh-s akkumulátor, melly akár 110 perces felvételi időt is biztosíthat 4K esetén.


(forrás: gizmochina.com) [+]

Összességében tehát igen közel áll a nagy riválishoz, így a legfőbb kérdés az árazása. A Xiaomi vélhetően ezzel adja a legnagyobb pofont, ugyanis 305 dolláros várható árával majd 200 dollárral kínál alá a Hero4-nek, de egyúttal ki is lép a olcsó, megfizethető státuszból.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés