Hirdetés

Sötétben is lát az MSI webkamerája

A különféle webkamera megoldások – valljuk be őszintén – nem elsősorban az előállított kép minőségével tettek szert az évek során rendkívüli közkedveltségre. A legtöbb USB-s „szem” által rögzített álló- vagy mozgókép minősége az általánosan alkalmazott olcsó optikának és gyenge szenzornak köszönhetően hagy némi kívánnivalót maga után, ugyanakkor a célnak (mozgókép továbbítása alacsony vagy közepes sávszélességű internetkapcsolat mellett) legtöbbször mindegyik készülék megfelel. Gyenge fényviszonyok mellett azonban általában még a legjobb webkamerák is csődöt mondanak, erre a problémára született válaszul az MSI StarCam 370i.

Az MSI nemrégiben bejelentett webkamerája pofonegyszerű elvre épül: a meglehetősen futurisztikus kameratest, mely egy felxibilis állványon foglal helyet, három fényesen ragyogó LED-et kapott, mely teljes sötétben is jól exponált képet eredményez a közeli témáknál. A StarCam 370i ugyanakkor a LED-ek nélkül is ellát 2 méter távolságig, az egység ugyanis infravörös tartományban is képes működni.

A kameratestben lévő 0,25 hüvelyk átmérőjű CMOS szenzor VGA felbontásig tud képet rögzíteni, az üvegből készült lencse 56 fokos diagonális látószögében. A gömbölyded formájú „szemgolyó” exponálógombot, illetve egy mikrofont is kapott, így a StarCam 370i-vel könnyűszerrel készíthetők pillanatképek, a mikrofon pedig videotelefonáláshoz jelent kézenfekvő megoldást.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés