Hirdetés

750 wattos tápot rejtenek a Sonnet új eGPU-házai

Az 1986-ban alapított cég legfrissebb termésébe nem csak VGA-kat, hanem professzionális audió/videó I/O, DSP, netán transzkódolást végző kártyákat is beapplikálhatunk.

A Sonnet Technologies bejelentette legújabb, PCI Express VGA-kat fogadó külső házait, az eGPU Breakaway Box 750-est és 750ex-et, melyek 40 Gbps-os Thunderbolt 3 csatlakozóval kapcsolódnak a grafikus támogatást igénylő masinákhoz.

[+]

Mindkét modell kezeli a kétslotos, teljes hosszúságú és magasságú vezérlőket, a különbség csupán annyi köztük, hogy a 750ex hátoldalán ott figyel egy négyportos USB 3.2 Gen1 Type-A hub, illetőleg egy gigabites Ethernet aljzat. A videokártya energiaellátását egy 750 wattos tápegység biztosítja (amellyel 100, illetve 85 wattig tölthetjük a noteszunkat is), így még a legnagyobb ampertemetőket is munkára foghatjuk a dobozkákban minden különösebb fenntartás nélkül – már ha olyan vastagok, hogy beférnek és elég hozzájuk a két darab (8 tűs) PCI Express tápcsatlakozó. A hőmérsékleti mutatók megregulázását egy intelligens vezérlésű ventilátor segíti oldalról.


[+]

Az AMD Radeon RX, RX Vega, Radeon Pro, valamint NVIDIA GeForce, Titan és Quadro VGA-k egyaránt megtalálhatók a kompatibilitási listán, de arról ne feledkezzünk meg, hogy a x16-os PCI Express 3.0 sín x4-es sávszélességre van korlátozva, illetve macOS alatt csak a vörösök megoldásaira hagyatkozhatunk! Amennyiben több Thunderbolt 3 csatolóval rendelkezünk, adott a lehetőség, hogy egyszerre akár négy Breakaway Boxot izzasszunk egyidőben, nagyban megkönnyítve például a 4K/5K/6K/8K-s munkamenetet, amibe még számítógépünk IGP-je is besegít.


[+]

Az eGPU Breakaway Box 750-es 300 dollár kifizetésének ellenében már kosárba rakható a gyártó weboldalán keresztül, ám a 350 dollárt kóstáló 750ex-re valószínűleg még egy hónapot várnunk kell.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés