A combosabb professzionális VGA-kat is fogadja az új eGFX Breakaway Box

A Sonnet a 650-es verzióval az Apple igényeihez próbál igazodni, de persze maga a termék nincs platformhoz kötve.

A Sonnet még az előző év őszén jelentette be, hogy az eGFX Breakaway Box támogatja a Radeon Pro sorozatú VGA-kat is. Ezen belül a Radeon Pro WX5100 és WX7100 jelzésű megoldások jöhettek szóba, ami sokak számára fontos tényező lehetett, hiszen a professzionális VGA-k piacán sokat számít az egyes eszközök egymáshoz való hitelesítése.

Az Apple is ezen a héten engedélyezte az efféle külső VGA-s megoldásokat, de az almások még a Radeon Pro WX9100-at is ajánlották, ami viszont az eredeti eGFX Breakaway Boxba nem helyezhető el, mivel nincs benne elég erős tápegység.

Nem véletlen tehát a Sonnet eGFX Breakaway Box 650 bemutatásának időzítése, ami az elődjéhez nagyon hasonló, az előnye lényegében kimerül abban, hogy a Radeon Pro WX9100-zal, illetve természetesen a Radeon RX Vega 64-gyel is megbirkózik, sőt, még a Radeon Pro SSG is használható. Ehhez a Sonnet szerzett hivatalos minősítést, ami fontos a Radeon Pro sorozatú VGA-knál, mivel az eredeti XConnect technológia alapvetően a játékosoknak készült. Ennek a professzionális verziója némileg korlátozott, vagyis csak akkor telepíthető a Radeon Pro Software meghajtó egy külsőleg bekötött professzionális Radeonra, ha az adott eGFX ház átment az AMD tesztjein. A Sonnet újdonsága pont ilyen, ráadásul az AMD hitelesítését az Apple, a MacOS-re vonatkozóan jóváhagyta.

A Sonnet eGFX Breakaway Box 650 támogatja a GeForce és a Quadro VGA-kat is, de az NVIDIA esetében a Quadro modelleknél ki kell emelni, hogy a MacOS-re való hitelesítést az Apple nem ellenőrzi. Ennek megfelelően, ha egy alkalmazás nem működik külsőleg bekötött Quadro VGA-val, akkor a Sonnet azért nem tud felelősséget vállalni. Utóbbi ismert tényezőnek számít az iparágon belül, az Apple bevallottan nem tekint alternatívaként az NVIDIA VGA-kra, ezen belül is kifejezetten ellenzik ezek használatát. Ha valaki mégis bevállalja, akkor számolni kell azzal, hogy az esetleges hibák sosem lesznek javítva.

Az eGFX Breakaway Box 650 a képességeihez mérten van árazva, vagyis VGA nélkül 450 dollárba kerül. Talán nem kell ecsetelni, hogy ennél a terméknél elsődlegesen a gyártói hitelesítéseket kell megfizetni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés