Hirdetés

Külső GPU-házat villantott a Sapphire

A GearBox Thunderbolt 3 nevezetű kütyü a legtöbb Radeon RX videokártyával kompatibilis.

Lehullott a lepel a Sapphire legújabb, Thunderbolt 3 csatlakozón keresztül kommunikáló, asztali gépekbe szánt grafikus kártyákat fogadó házáról, amely a beszédes GearBox Thunderbolt 3 nevet kapta. Az elsősorban notebookokhoz és kisebb méretű számítógépekhez ajánlott eszköz egyetlen USB Type-C szabványú kábelen keresztül képes a csatlakoztatott notebook töltésére, valamint a grafikus teljesítményének a növelésére.


[+]

Az ezüst és fekete színű, kék LED csíkkal felturbózott házba elméletileg bármilyen, x16-os PCI Express 3.0-s csatolófelülettel ellátott, legfeljebb 266 mm hosszúságú bővítőkártya belefér – ideális esetben akár kettő is – az AMD és az NVIDIA videokártyáinak támogatása mellett. Utóbbival kapcsolatban a gyártó weboldalán csak Sapphire kínálatában elérhető Radeon R9 és RX sorozatú VGA-k szerepelnek, ezekre vállal garanciát a cég, de amúgy eléggé szabványos rendszerről van szó, így Windows mellett kifejezetten nagy az esélye, hogy más Radeon vagy GeForce VGA-val sem lesz gond. A macOS esetében kicsit bonyolultabb a helyzet, az Apple ugyanis hivatalosan csak az AMD Radeonokat támogatja.


[+]

A 300 x 138 x 204 mm-es kiterjedésű GearBoxot akár a notebookunkon található portok kibővítésére is használhatjuk, köszönhetően a hátoldalon elhelyezett Gigabit Ethernet csatlakozónak és a dupla USB 3.0-s bemenetnek. Az elérhetőség és a piacra kerülés várható dátuma egyelőre még nem ismert.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés