Hirdetés

Razer Core X – az olcsósított eGFX-ház

A gyártó professzionális használatra is felkészítette az újdonságát.

Nem is oly rég adtunk hírt a Razer Core V2 érkezéséről, képességeiről, és a vonalnak az új terméke az Razer Core X nevű eGFX-ház. A koncepció nem változott, az eszközbe szerelt VGA képességei Thunderbolt 3 csatlakozón keresztül aknázható ki a rá kötött notebookokon, PC-n, sőt, ennél a modellnél már Macen is.


[+]

A 168 x 374 x 230 mm-es méretekkel rendelkező termék belsejébe akár három foglalat szélességű VGA-k is elférnek, a szellős oldalfalakon túl pedig még egy ventilátor is segíti az optimális hűtést. A videokártya által felvett energiát egy 650 wattos tápegység biztosítja, illetve ezzel akár 100 wattos mértékig még az adott notebook is tölthető.


[+]

A GPU-k szempontjából egészen széles spektrumon belül lehet válogatni, egyrészt az 500 wattos TDP keret miatt, másrészt a széleskörű támogatottság következtében. Windows 10 operációs rendszeren az NVIDIA oldaláról a GeForce GTX 750-től egészen a Titan X-ig lehet elmenni, míg AMD-nél a Radeon R9 285-től a Radeon RX Vega 64-ig lehet nyújtózkodni. A professzionális kártyák közül az NVIDIA Quadro sorozatából a P4000, P5000, P6000 és GP100 megoldások támogatottak, az AMD oldaláról pedig a Radeon Pro WX9100 WX7100 és WX5100 jöhet szóba. Ami a Mac tulajdonosokat illeti, az AMD Radeon RX 570 és 580, az RX Vega 56 és 64, a Vega Frontier Edition Air, illetve a Radeon Pro WX7100 és WX9100 videokártyák vethetőek be a Razer új eGFX dobozában.

A Razer egy olcsóbb külső házzal szeretett volna előrukkolni, ennek jegyében a hátoldali csatlakozófelhozatal kimerül a már említett Thunderbolt interfészt támogató USB Type-C portban és a tápcsatlakozóban, továbbá RGB LED-ekre nem szabad számítani. A Razer Core X 300 dolláros áron rendelhető meg, méghozzá az Amerikai Egyesült Államokban, Kanadában, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban és Kínában, későbbiekben pedig a gyártó kiterjeszti az elérhetőséget a skandináv országokra, Ausztráliára, Hongkongra, Japánra, Szingapúrra és Tajvanra is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés