Hirdetés

Socket AM2-es alaplap AGP csatolóval

Az ASRock gyakran hívja fel magára a figyelmet különc megoldásokhoz folyamodó alaplapjaival, melyek azt a célt szolgálják, hogy a rendszerét fejlesztő felhasználónak ne kelljen egyszerre a kelleténél több fő komponenst cserélnie. A legújabb ilyen termék az AM2NF3-VSTA jelű alaplap, amelyben az AMD valamennyi jelenleg piacon lévő Socket AM2-es processzora helyet kaphat, a videokártya számára azonban még egy régi típusú, AGP 8x/4x foglalatot kínál.

A trükköt az alaplapgyártó az NVIDIA nForce3 250 chipsetjével hajtotta végre, amely azonban csak 800 MHz-es HyperTransport órajelet biztosít, így a gyorsabb rendszerbusszal bíró processzoroknak is ennyivel kell beérniük. A CPU-ba integrált vezérlő miatt szerencsére ez nem érinti a memóriát, amely legfeljebb négy darab, 8 GB összkapacitású DDR2-800/667/533 modulból állhat.

Az AGP aljzat mellett öt PCI sín sorakozik. Az audiovezérlő az UAA (Universal Audio Architecture) szabvánnyal kompatibilis, nyolccsatornás C-Media CM6501 lapka, Fast Ethernet hálózati kapcsolatról maga a chipset gondoskodik egy Realtek adó-vevő közreműködésével. Meghajtók két (RAID 0 és 1 üzemmódot is ismerő) Serial ATA portra, illetve két IDE-csatornára köthetők. USB 2.0 portból összesen nyolc van a lapon, a FireWire hiányzik. Az új ASRock lap a túlhajtásra is módot ad, és megfelelő komponensekkel kiegészítve – erre is utal neve – a Windows Vista logó feltételeinek is eleget tesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés