Hirdetés

SMC: megújult WLAN-eszközök

Az SMC bejelentette új, vezeték nélküli kommunikációt biztosító hálózati eszközeit. Az EZ Connect 108G család tagjai kompatibilisek az IEEE 802.11b és g szabványokkal, ugyanakkor különféle eljárásokkal akár 108 Mbps-ig tudják növelni az elméleti maximális bruttó adatátviteli sebességet. Számos más gyártóhoz hasonlóan az SMC is az Atheros Super G technológiájára épít. A vezérlő itt alapvetően az adatok tömörítésével, a csatornahasználat időkiosztásának, az egy időablak alatt átvitt csomagok számának változtatásával, vagyis összességében a hasznos és vezérlési információk arányának javításával igyekszik nagyobb sebességet garantálni. Még nagyobb tempót lehet elérni a jelenlegi szabványokkal nem kompatibilis Dynamic Turbo üzemmódban, amely megemelkedett sávszélességigény esetén két csatornát foglal le – TCP-szinten akár 60 Mbps-nál nagyobb átviteli sebességet biztosítva.

A szokványos felépítésű EZ Connect SMCWBR14T-G routert négy 10/100 megabites Ethernet LAN- és egy WAN-porttal és természetesen tűzfallal látták el. Az SMCWEBT-G bridge a meglévő vezetékes helyi hálózat és a vezeték nélküli eszközök között teremt kapcsolatot hozzáférési pontként alkalmazva, vagy fordítva, hídként vezetékes állomásokat köthet be a WLAN-ba, de lehet egyszerű jelismétlő is, amellyel a lefedettséget lehet növelni. Az eszköz támogatja a WDS-t (Wireless Distribution System) pont-pont és pont-multipont üzemmódban is.

A kliensek kommunikációjához három új eszköz áll rendelkezésre: az SMCWCBT-G jelű PC Card bővítőkártya, a PCI felületű SMCWPCIT-G, valamint az USB-s SMCWUSBT-G adapter. Mindegyik támogatja a 64 és 128 bites WEP kulcsokat, a WPA titkosítást és a 802.1x protokoll szerinti autentikációt. Az élettartam-garanciával érkező termékek konfigurálását grafikus felület és beépített varázsló segíti; a kliensadapterek pedig automatikusan felsorolják a rendelkezésre álló hozzáférési pontokat is.

Az új router és a bridge készülék egyaránt 79,99 dolláros ajánlott áron kerül forgalomba, a PC Card és PCI felületű kártyák 49,99 dollárba, az USB-s adapter pedig 59,99 dollárba kerül. A router és a PC Card adapter kettőse 99,99 dollárért vásárolható meg; a routert és egy USB-adapert tartalmazó kezdőcsomag ára pedig 119,99 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • SMC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés