Hirdetés

Zyxel router beépített autentikációs szerverrel

A Zyxel piacra dobta tavaly bejelentett ZyAir G-2000 WLAN-routerének megújított változatát, a G-2000 Plust. A készülék újdonsága, hogy a hagyományos tűzfal és titkosítási funkciók mellett beépített PEAP (Protected Extensible Authentication Protocol) szervert is tartalmaz, így a WPA biztonsági protokoll teljes kihasználásához nem szükséges egy külső RADIUS szervert üzemeltetni. A szolgáltatás webes felületén legfeljebb 32 felhasználó hozzáférési jogosultságainak szabályozására van mód.

Az eszköz ezenkívül támogatja a 128 bites WEP, a WPA-PSK eljárásokat és a 802.1x szabvány szerinti autentikációt; rendelkezik SPI tűzfallal, DoS támadások elleni védelmet, URL, portszám és MAC-cím szerinti szűrést biztosít, meghatározott eseményeknél pedig e-mailben értesíti a rendszergazdát – a WPA2 eljárás egyelőre nem része a csomagnak.

A G-2000 Plus az internetszolgáltató (WAN) felé egy, míg a helyi hálózat felé négy 10/100 megabites Ethernet interfészt biztosít. A 802.11b/g szabványokkal kompatibilis Wi-Fi egység a jobb vétel érdekében két állítható, lecsatolható antennával rendelkezik. A router állítva és fektetve is használható; listaára 179 dollár.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés